avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Perimare proces verbal politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Perimare proces verbal politia rutiera

Buna ziua,
Am contestat un proces verbal prin care mi se suspenda permisul de conducere, timp de 1 an si 6 luni procesul la judecatorie s-a suspendat, acum uitandu-ma pe portalul de justitie am constatat ca s-a dispus urmatoarea solutie '"Constata perimată acţiunea având ca obiect plângere contravenţională.Cu recurs in 5 zile de la pronunţare. Pronunţată in şedinţa publica, azi 23.03.2012..'" Asta inseamna ca nu mai astept sa primesc solutia acasa? si mai vreau sa stiu daca inseamna ca am pierdut procesul si trebuie sa predau permisul si daca da, ce mai pot face? Va multumesc !
Perimarea reprezinta stingere a unui proces civil care a ramas in nelucrare, din vina partii, timp de un an.
Perimarea implica prezumtia de renuntare tacita a partii la judecata si constituie, totodata, o sanctiune a pasivitatii ei.
Aveti 5 zile termen pentru formularea recursului,in care ar trebui sa dovediti ca motivele perimarii nu va sant imputabile,si astfel instanta de recurs sa trimita dosarul instantei de fond ptr rejudecarea fondului cauzei si sa va repuna cauza pe rol.
In situatia in care va este respins recursul,si o sa existe o hotarare definitiva si irevocabila va trebuie sa mergeti sa predati permisul la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact adydorel33 adydorel33 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)