avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 import -obiect de activitate vechi
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

import -obiect de activitate vechi

Buna ziua! detin o firma inregistrata in anul 1991 si am extras de pe statutul societatii obiectele de activitate:

Obiectul Societatii:
1-productie de marfuri
a)alimentare: dulciuri, patiserie, panificatie, fructe, legume, simigerie, cofetarie, cafea, ceai, bautri calde si reci , preparate din carne si altele.
b) industriale: ambalaj, si altele

inclusiv import pentru productie de la pct.1

2- comert cu ridicata de produse:
a) alimentare: cele de la pct.1 lit. a si : bauturi alcoolice, conserve si semiconserve de toate felurile precum si toate marfurile cerute de piata.
b)industiale: confectii, incaltaminte, tricotaje, electrice, electronice, uz casinc, mobilier, ambalaje, precum si toate marfurile ce vor fi cerute de piata.

3- comercializarea marfurilor alimentare de la pct 1 si 2 la pret cu amanuntul

4- comercializarea marfurilor industriale de la pct 2 litera b la pret cu amanuntul

5- import-export pentru produsele de la pct 1,2,3,4 precum si alte grupe de produse cerute de piata, reprezentanta comerciala, firma de intermedieri pe baza de comision

6- prestari servicii : consignatie, transport persoane si marfuri, confectii metalice si constructii, reparatii instalatii interioare si exterioare, reparatii utilaje casince si de uz personal precum si altele

Vreau sa stiu daca eu pot face un import de ceasuri(acesorii vestimentare), coletul fiind de o valoare foarte mica import china, de 60$.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:44, 27 Martie 2012
Obiectele de activitate (principal si secundare) ale societatii trebuie sa fie codificate conform codului CAEN rev.2, fiecarei activitati ii corespunde un cod. Codificarile le gasiti pe site-ul Registrului Comertului - nomenclator CAEN (pe coloana din mijloc la "Important"). Daca nu aveti actul constitutiv cu obiectele de activitate actualizate, trebuie sa faceti acest lucru. Ceea ce ati scris dvs. nu mai este de actualitate.
Va sfatuiesc sa va adresati biroului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului pentru a va face recodificarea dupa Codul CAEN Rev. 2. Da, aveti in obiectul de activitate ceea ce va intereseaza, dar pentru a putea desfasura acele obiecte de activitate trebuie sa obtineti un certificat constatator de autorizare in care sunt inscrise noile coduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Schelele metalice- Cristina.P Cristina.P Am si eu cateva intrebari referitor la codul caen. As vrea sa stiu vanzarea si inchirierea de schele metalice in ce cod se incadreaza ? Din pacate doamnele de ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)