avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangerea in fata judecatorului impotriva actelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangerea in fata judecatorului impotriva actelor procurorului

In iunie 2011 am constata lipsa, celei mai mari cantitati de bijuterii , pe care le pastram intr-o geanta cu cifru. Am anuntat 112,a venit Politia si le-am spus ca o banuiesc pe menajera. Aceasta a recunoscut , la Politie, ca de mai multe luni sustragea bijuterii din geanta, al carui cifru la ghicit, din mai multe incercari.
In luna noiembrie, Procuratura emite in noiembrie 2011, o ordonanta prin care inculpata este amendata administrativ cu 1000 lei si se dispune neinceperea urmaririi penale. Decizia mi s-a parut incorecta si am facut plangere la procurorul sef imediat ce am primit ordonanta. Procurorul sef mi-a raspuns in ianuarie 2012, ca plangerea imi este respinsa, decizia procurorului fiind corecta.
M-am adresat Judecatoriei, imediat si am primit citatie. La primul termen s-a solicitat si prezenta inculpatei. La al doilea termen, avocata inculpatei a invocat , ca plangerea s-a facut tarziu.
Mentionez, ca am facut plangerea la Judecatorie, in termen de 5 zile de la primirea raspunsului de la procurirul sef si mi se preciza ca trebuie sa o fac in maxim 20 zile. La dosar exista borderoul, prin care mi s-a trimis raspunsul si se poate constata ca m-am incadrat in termen. Deasemenea am pastrat plicurile primite de la procuratura si pot dovedi ca am facut plangeriele in termen. Mi s-a spus , ca pronuntarea judecatorului este definitiva si nu poate fi atacata.
Asa este ? Ce pot face sa mi se faca dreptate ? Pentru ca ce s-a intamplat mi se pare ilogic .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:30, 28 Martie 2012

Banuiesc (pentru ca nu ne-ati furnizat data exacta a depunerii plangerii la procurorul ierarhic superior si data la care v-ati adresat instantei) , ca ati depus tardiv plangerea la instanta ,pentru ca nu ati avut in vedere disp.art 278 ind. 1 al. 2 c.proc.pen. si anume termenul in care trebuia solutionata plangerea de catre acesta si ati asteptat comunicarea solutionarii plangerii si ulterior v-ati adresat instantei in 5 zile cum spuneti.
Procurorul ierarhic superior trebuia sa solutioneze plangerea in termen de 20 de zile de la data inregistrarii plangerii dvs., data care in situatia depunerii prin posta poate fi diferita de fata de data la care s-a formulat plangerea.
Daca procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in acest termen, termenul de 20 de zile in care va puteati adresa instantei de judecata curgea de la data expirarii termenului initial.
Pe de alta parte, termenul de 20 de zile in care trebuia solutionata plangerea formulata conf. art 278 c.proc.pen.este distinct de cel de 20 de zile in care se poate formula plangere in temeiul art 278 ind.1 la instanta.
Fiind termene distincte , fiecare dintre acestea se calculeaza diferit, cu respectarea disp.art 186 c.pen.
Din pacate legea 202/2010 a inlaturat calea recursului, iar hotararea dvs. este definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)