avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZIT PE TEREN SI CASA CA URMARE A MOSTENIRII
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZIT PE TEREN SI CASA CA URMARE A MOSTENIRII

Buna Ziua,

mentionez ca am un Certificat de mostenitor ca legatar universal , cand am obtinut certificatul de legatar universal, a trebuit sa obtin certificat fiscal pt toate bunurile din masa succesorala, acum trebuie sa ma inregistrez la fisc pe numele meu cu aceste bunuri ( casa si teren ) in termen de 30 zile de la data obtinerii certificatului de legatar universal.
mentionez ca intabularea am facut-o concomitent la notariat, urmeaza luarea pe rol la organele fiscale.
Cum se calculeaza impozitul pe casa si teren , ca suma intreaga pe anul 2008 sau de la data dobandirii bunului respectiv pina la finele anului 2008 ?

va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters54666 , utilizator 23:02, 10 Martie 2009
ASPAZIA a scris:

... de la data dobandirii bunului respectiv pina la finele anului 2008 ?

In principiu de la data dobandirii bunului insa ca mostenitor aveti nu numai drepturi ci si obligatii astfel incat datoriile pana la momentul dobandirii bunului trebuiesc achitate tot de mostenitor.
Drepturile si obligatiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului in conditiile dreptului comun.(O.G.92/2003 REPUBLICAT privind Codul de procedura fiscala art.29)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, legatar universal, legatar particular, valabilitate favex favex Un parinte a facut un testament in 1997( urmat de deces 4 ani mai tarziu) prin care numeste un copil legatar universal asupra tuturor bunurilor mobile si ... (vezi toată discuția)
Testament-masa succesorala-cote succesori octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie : - Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune raul89 raul89 Buna seara. Poate un mostenitor al unui legatar universal (instituit tot legatar universal), sa atace un CM intocmit in perioada in care autorul sau traia, ... (vezi toată discuția)