avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament, legatar universal, legatar particular, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament, legatar universal, legatar particular, valabilitate

Un parinte a facut un testament in 1997( urmat de deces 4 ani mai tarziu) prin care numeste un copil legatar universal asupra tuturor bunurilor mobile si imobile care se vor gasi in patrimoniul lui la data decesului si legatar particular pe celalalt copil. Referitor la bunurile imobile nu s-au putut face precizari punctuale intrucat desi exista un imobil compus din teren si casa nu exista titlu de proprie-tate asupra acestora, terenul fiind cumparat in 1957 cu chitanta de mana iar casa fiind construita anul urmator. Acest drept de proprietate asupra imobilului poate fi obtinut de catre succesori in 2016 prin actiune in instanta invocandu-se uzuca-piunea , ascensiunea imobiliara si jonctiunea posesiilor de catre succesorii in viata. Intrebarea este daca in aceste conditii testamentul anterior mai este valabil ? pentru ca dreptul de proprietate se va obtine in 2016 iar legatarul universal intra in posesia bunurilor imobile la data decesului.
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 10:21, 10 Decembrie 2015
As dori totusi un comentariu. Deci un testament anterior obtinerii dreptului de proprietate isi mai produce efecte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente succesive raul89 raul89 Buna seara Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Exista doua testamente, unul particular, strict asupra unui imobil, intocmit in ... (vezi toată discuția)
Mostenire ulterior testamentului slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua ,mama a murit in 1996 , tatal meu in 1997 si a lasat in 1997 un testament unde facea legatar universal pe verisoaramea .in testament se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)