avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... catel de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

catel de apartament

Buna ziua,

Am un catel de apartament ( pekinez) de care venicii mei se simt cam deranjati. As vrea sa stiu care sunt reglemantarile in acest sens si daca risc ceva amenzi.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:55, 27 Martie 2012
Vedeti dvs exista vecini si vecini...
In situatia in care vecinii sunt mai in varsta ,sunt mai sensibili,nu au alte preocupari decat sa analizeze zgomotele ce provin de la vecini,este de inteles si pretentia acestora
Daca catelul dvs nu latra excesiv si la ore inaintate,nu face zgomote care sa deranjeze,
normal nu ar trebui sa va faceti probleme
Daca insa catelul este perioada indelungata singur,latra ,exista posibilitatea ca vecinii sa se simta deramjati,motiv pentru care sa va reclame si eventual ,autoritatile sesizate sa verifice si daca se confirma plangerile sa aplice sanctiuni
Multumesc ptr raspuns.

Bineinteles ca persoanele la care faceti referire exagereaza...
Catelul latra din cand in cand, fireste....cert e ca sta mult singur, eu plec dimineata si vin seara.
Oricum, la ce institutii se pot adresa acesti vecini?

Multumesc
Cereti vecinilor dvs.sa intrati in apartamentul lor sa vedeti cum se aude hidro -functie de ora-
la care il faceti.
donigao a scris:

Oricum, la ce institutii se pot adresa acesti vecini?

Greu de raspuns la astfel de intrebare
Sunt vecini care in momentul cand "li se pune pata",mai ales daca beneficiaza si de timp liber,pot sa initieze un lung sir de reclamatii ,la a sociatia de proprietari, la politie,la primarie
Cunosc situatii similare in care vecinii din exces de zel ,au sesizat inclusiv ONG pentru protectia animalelor apreciind ca daca cainele latra,pe cale de consecinta nu este ingrijit si este supus la rele tratamente de catre stapan...
Incercati pe de o parte sa discutati amiabil cu respectivii vecini sa explicati situatia ;incercati si varianta sa lasati catelului o jucarie sau in perioada cat lipsiti sa lasati un radio deschis ,
astfel incat sa creati acestuia impresia ca nu este singur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina magda69 magda69 Am o problema mare cu vecina de sub ap meu .Nu putem sa facem nici un zgomot sau pasi mai mari , fetita nu poate sa se joace cu nicio jucarie ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Valoarea maxima admisa a decibelilor, orele de liniste mulcutan mulcutan BUNA...am sa incep cu inceputul.Sunt detinatoare de PECHINEZ, in apartament cu 4 vecini comuni..., din acestia unul binevoitor tot suna la politia locala, iar ... (vezi toată discuția)