avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzucapiune

Saptamana trecuta, cand mama mea a dorit sa plateasca impozitul pe casa, i s-a refuzat plata unei parti din acest impozit, pe motiv ca s-a schimbat legea si mai apar un proprietar (cu o cota foarte mica). Mentionez ca mama locuieste de 20 de ani la aceasta adresa si de 20 de ani plateste impozitul pe intreaga proprietate (are absolut toate chitantele ca si dovada), are acte de proprietate pe teren si casa de 16ani. Proprietarul pe acea cota parte (stim despre cine este vorba) a decedat de 16-17 ani, insa nu avem act sa dovedim decesul acesteia. Exista un mostenitor din partea ei, l-am contactat, a spus ca nu are pretentii, nu a avut nici la succesiune, insa este total necooperant si nu se poate discuta cu el. Ce e de facut in acest caz? Se poate invoca dreptul de uzucapiune?
Cred ca in cauza se impune introducerea unei actiuni de partaj nu uzucapiune. Nui se poate uzucapa impotriva coproprorietarului sau a mostenitorilor acestuia.La partaj solicitati sa vi se atribuie intreg imobilul si sa-i platiti sulta cuvenita coproprietarului(mostemitorilor) Mergeti cu actele la un cabinet de avocat pentru ca nu ati explicat ce fel de acte de proprietate detineti si in ce temei detine celalalt o cota parte..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu mostenire 2740826332154 2740826332154 daca locuiesc in casa parintilor mei in urma decesului acestora si eu platesc impozitul de sase ani,iar la baza este doar un testament lasat de catre mama mea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe noul cod 2011 !!! tibors tibors 3 coproprietari pe un imobil. Doi din acestia au parasit legal tara (in 1960) si ar avea peste 100 de ani de la data nasterii lor. Nu au mai dat vreun semn ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune popikdani popikdani Bună ziua. Va scriu în legătură cu următoarea situație. Apartamentul în care am crescut și în care acum locuiește doar mama după decesul tatălui ... (vezi toată discuția)