Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca doresc sa plec cu copilul meu in vacanta intr-o alta tara am nevoie de procura de la tatal copilului? Daca da , cam cat costa?
Multumesc
Da aveti nevoie. Nu se solicita procura in cazul in care v-ati judecat si copilul va este incredintat numai dvs. dar atata timp cat sunteti impreuna aveti dreptul sa decideti unde se plimba copilul. Si daca aveati custodia comuna se solicita acordul tatalui. Este o procura tip, notarul stie. Procura o da sotul la notar si costa 25 lei. Se poate ca la altii sa fie mai mult sau mai putin intrucat notarii din Romania nu practica toti aceleasi preturi la unison, din pacate.
Aveti nevoie de o declaratia a celuilalt parinte,autentificata de catre notar, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei in strainatate cu,copilul minor.Nu stiu cat costa in Romania dar in strainatate pretul variaza intre 40-50 de euro
Model declaratie privind iesirea din tara a minorilor:
www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/declaratie_insotitor_minor.pd
Lamurire
blondutza-mada
Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)