avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura aferenta contract prestari servicii neachitata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura aferenta contract prestari servicii neachitata din 2009

Buna seara. In 2009 am avut un contract de prestari servicii cu o firma. In contract era precizat ca rezilierea se face prin notificare, iar rezilierea se va produce dupa 30 de zile de la notificare. Clientul meu mi-a notificat insa rezilierea la zi. Am facturat catre el suma aferenta conform contractului, insa a refuzat sa plateasca, el considerand ca a reziliat la zi contractul. Printr-un avocat a fost chemat atunci la conciliere, insa nu s-a prezentat. De atunci pana acum nu am intreprins nimic. Am sanse sa recuperez banii in instanta? Nu au trecut 3 ani, dar citisem in codul de procedura civila ca exista ceva termene de prescriptie de 3 luni la conciliere. Si as vrea sa stiu ceva date mai clare inainte de contacta iar avocatul.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:12, 28 Martie 2012
Dvs. faceti referire la art. 2532 Cod civil pct. 7 ... Acesta se refera la cauze de suspendare a prescriptiei. Dvs. sunteti inca in termen. Procedati la notificarea prealabila conform art. 720 indice 1 Cod procedura civila si formulati actiune pe OUG 119 din 2007. Cu toate ca acest act normativ nu impune obligativitatea procedurii prealabile in litigiile avand ca obiect obligatii de plata, este bine sa o faceti. Cateodata conteaza in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Produs nelivrat, nu mai reusim sa recuperam avansul NarcisaAndrei NarcisaAndrei Buna ziua, imi cer scuze daca acest topic este deja deschis si eu il redeschid, insa am nevoie de spijin in urmatoarea problema: - am semnat un contract pe ... (vezi toată discuția)