Buna seara. In 2009 am avut un contract de prestari servicii cu o firma. In contract era precizat ca rezilierea se face prin notificare, iar rezilierea se va produce dupa 30 de zile de la notificare. Clientul meu mi-a notificat insa rezilierea la zi. Am facturat catre el suma aferenta conform contractului, insa a refuzat sa plateasca, el considerand ca a reziliat la zi contractul. Printr-un avocat a fost chemat atunci la conciliere, insa nu s-a prezentat. De atunci pana acum nu am intreprins nimic. Am sanse sa recuperez banii in instanta? Nu au trecut 3 ani, dar citisem in codul de procedura civila ca exista ceva termene de prescriptie de 3 luni la conciliere. Si as vrea sa stiu ceva date mai clare inainte de contacta iar avocatul.
Dvs. faceti referire la art. 2532 Cod civil pct. 7 ... Acesta se refera la cauze de suspendare a prescriptiei. Dvs. sunteti inca in termen. Procedati la notificarea prealabila conform art. 720 indice 1 Cod procedura civila si formulati actiune pe OUG 119 din 2007. Cu toate ca acest act normativ nu impune obligativitatea procedurii prealabile in litigiile avand ca obiect obligatii de plata, este bine sa o faceti. Cateodata conteaza in instanta.