avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doresc sa ies din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doresc sa ies din firma

detin 25% si sunt administratorul firmei.am preparat toate documentele legale(august 2011) pentru a ceda celuilalt asociat(italian) totul gratis(25%+1000euro in contul firmei,bani facuti de mine).am fost in Italia sa le semneze dar mi-a zis ca vine el in septembrie sa le depuna,de fapt el refuza ca eu sa ies din firma pentru ca eu sa nu imi pot deschide o firma pe numele meu(conflict de interese).ce demersuri pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ellyzeea , utilizator 21:55, 28 Martie 2012
1. Renuntati la functia de administrator; modalitatea de renuntare este in functie de modalitatea de colaborare (contract de munca/director sau contract de administrare). Astfel societatea va ramane fara administrator caz in care AGA va fi obligata sa ia repede o decizie.
2. Verificati actul constitutiv sa vedeti ce spune cu privire la iesirea din societate si cu privire vanzarea partilor sociale; in functie de asta actionati.
Daca in societatea asta sunteti asociat, puteti infiinta o SRL ca asociat unic! Mai ramane sa renuntati la functia de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat dintr-un srl doipac doipac Buna seara Sunt asociat si administrator intr-un SRL impreuna cu inca 4 asociati/administratori. Datorita divergentelor din ultima vreme am hotarat sa ma ... (vezi toată discuția)