avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doresc sa ies din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doresc sa ies din firma

detin 25% si sunt administratorul firmei.am preparat toate documentele legale(august 2011) pentru a ceda celuilalt asociat(italian) totul gratis(25%+1000euro in contul firmei,bani facuti de mine).am fost in Italia sa le semneze dar mi-a zis ca vine el in septembrie sa le depuna,de fapt el refuza ca eu sa ies din firma pentru ca eu sa nu imi pot deschide o firma pe numele meu(conflict de interese).ce demersuri pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ellyzeea , utilizator 21:55, 28 Martie 2012
1. Renuntati la functia de administrator; modalitatea de renuntare este in functie de modalitatea de colaborare (contract de munca/director sau contract de administrare). Astfel societatea va ramane fara administrator caz in care AGA va fi obligata sa ia repede o decizie.
2. Verificati actul constitutiv sa vedeti ce spune cu privire la iesirea din societate si cu privire vanzarea partilor sociale; in functie de asta actionati.
Daca in societatea asta sunteti asociat, puteti infiinta o SRL ca asociat unic! Mai ramane sa renuntati la functia de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Cum pot ceda drepturile administrative din firma pe care o dețin? georg!ana georg!ana Buna ziua.ma numesc Georgiana si sunt administrator unic al unei firme care activeaza in industria textila.s.au strans cateva datorii, dar eu as vrea sa renunt ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)