avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea anticipata

BUna ziua am si eu o intrebare : Tatal meu are 58 ani su 8 luni, 40 ani vechime in cadrul muncii cu 24 de ani de grupe ( Grupa 1 cu 5 ani si grupa a 2-a 19 ani ) , se poate pensiona anticipat ? Daca Da ce trebuie sa faca ? Acum este in somaj

Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:44, 28 Martie 2012
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%,pensie de limita de varsta la 59 de ani si 6 luni.Reducerea varstei de pensionare pentru grupele de munca este de 5 ani si 6 luni din 65.Pensionarea anticipata nu prezinta importanta fiind la 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata CostinFC CostinFC Buna seara! Unchiul meu are 56 de ani si 8 luni, nascut pe data de 8.11.1955, are 27 de ani stagiu de cotizare, din care 22 in grupa a doua de munca si 5 ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? biroalexandu03 biroalexandu03 sant nascutin1956 03 03am lucratii 38 de anii din care 25 in grupa a 2 cand pot sa ies la pensie (vezi toată discuția)