avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dubla executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Dubla executare silita

Buna ziua. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale la un CAR. Datorita situatiei financiare nu am mai putut plati ratele la timp, astfel ca dosrul meu a fost transmis catre un executor judecatoresc.
Executorul judecatoresc a infiintat poprire pe salariul meu astfel ca de anul trecut din luna august mi se retine din salariu suma de 450 RON, repet - lunar!
Zilele trecute m-am pomenit cu inca o comunicare de la acelasi executor care doreste sa ma execute imobiliar vanzandu-mi apartamentul. Apartamentul insa are ipoteca de rang I la banca. Mentionez ca suma ramasa de recuperat de la mine pentru CAR este de 6.500 RON. Este posibil asa ceva? Atata timp cat prima executare a fost pusa in aplicare si restantele se recupereaza cum se poate? Poate executorul sa aiba intietate in fata bancii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:11, 28 Martie 2012
executarea prin poprire se poate face simultan cu cea imobiliara atit timp cit debitul nu este inca recuperat.
ipoteca de rand I confera dreptul creditorului ipotecar sa isi incaseze primul banii (creditul scadent anticipat) restul sumei putind fi achitat creditului negarantat care a inceput executarea silita. daca mai ramin bani, debitorul va primi diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Executare din partea asociatiei de proprietari cand exista si ipoteca bancii vioricaiulia vioricaiulia Am un credit de nevoi personale, cu ipoteca imobiliara in franci elvetieni. Odata cu cresterea francului elvetian, ,,echilibrul'' platilor s-a stricat, ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)