avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe holurile instantei X. Episodul 4
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe holurile instantei X. Episodul 4

Sunt chemata in instanta ca succesoare in drepturi si obligatii dupa o matusa care a decedat acum 10 ani, de catre cineva caruia matusa i-a promis prin act sub semnatura privata ca ii vinde un teren. Averea matusii fusese testata unor legatari cu titlu particular, mai putin acest teren, asa ca n-am avut ce mostenire sa mai accept. Poate instanta sa ma considere mostenitor legal, desi nu am acceptat mostenirea ? Mai are sens sa intru la judecata ?
Cel mai recent răspuns: studdent , utilizator 08:02, 26 Noiembrie 2008
Eu zic să intraţi şi să invocaţi lipsa calităţii procesuale. Cine ştie ce calitate vă atribuie instanţa în caz de neprezentare. Vă puteţi trezi moştenitor al mătuşii şi bun de plată pentru cine ştie ce creanţe nestinse prin prescripţie.

Dacă pe nepotul de frate instanţa din Dosarele X (sau instanţa X din dosarele anterioare) l-a acceptat ca atare, fără să-i cerceteze pedigree-ul... :)
Multumesc de sfat. Intrebarile nu sunt toate ale mele. Ce este comun este insa instanta X. Intimplarea face sa traiesc o poveste neverosimila in care instanta X are o pozitie cel putin personala fata de actul de justitie. Deoarece unele fapte ale instantei sunt atit de ciudate fata de teoria pe care o invat, atunci intreb si eu persoane competente. Citeodata imi pare ca unii incearca sa demostreze ca 1+1=3.
De aceea am fost un pic mai atent la ce se intimpla pe holuri si in curtea instantei X. Le-am adunat si le postez cite una. Unele nu le-am consemnat, dar cred ca le-am retinut pentru mult timp. Cum ar fi urmatoarea :
O batrinica este intrebata daca i-a venit martorul. Raspunde ca nu. Este intrebata daca revine asupra probei cu martori. Batrinica raspunde : "revin maica; daca n-a venit, revin !". Presedintele catre grefier : parata revine asupa probei cu martori. Presedintele : "cuvintul pe fond!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de fond funciar Luc1en Luc1en [i]Care este procedura ce trebuie urmata pentru a se elibera titlu de proprietate cu privire la terenul mostenit de tatal meu de la matusa sa?[/i] [b]Situatia ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)