Care este procedura ce trebuie urmata pentru a se elibera titlu de proprietate cu privire la terenul mostenit de tatal meu de la matusa sa? Situatia de fapt a terenului este urmatoarea:
- tatal meu a mostenit de la matusa sa un teren intravilan pe care a edificat o casa. - actul in baza caruia a obtinut autorizatia de constructie este testamentul lasat de matusa sa. De asemenea, in baza testamentului au fost incheiate contracte privind utilitatile si plateste inclusiv impozitul pentru teren si cladire.
- In momentul in care a facut cerere pentru eliberarea ordinului prefectului, in vederea intabularii terenului, cererea a fost respinsa motivat de faptul ca testamentul prezentat nu ar fi demostra drept de proprietate.
- impotriva solutiei comisiei judetene de fond funciar a facut contestatie la judecatorie, ...culmea...prin avocat...actiune ce a fost anulata conform art. 200 din NCPC.
Banuiesc ca urmeaza sa solicite din nou eliberarea Ordinului prefectului, solicitare ce va fi de asemenea respinsa si se va introduce din nou actiune in instanta...Intrebarile mele sunt urmatoarele acum:
- daca testamentul nu a fost de ajuns in fata comisiei de fond funciar, ce putere doveditoare va avea in fata instantei pentru a se da o hotarare judecatoreasca care sa tine loc de tiotlu de proprietate?
- trebuiesc chemati martori care in urma audierii sa spuna ca de 25 de ani parintii mei s-au ingrijit de terenul si vechea casa de pe acesta ca veritabili proprietari? - care este taxa de timbru judiciar?
- cam ce alte conditii/ inscrisuri ar trebui sa infatiseze pentru a se pronunta o solutie favorabila?
Mentionez ca nu mai exista alti mostenitori din partea matusii sale, care nu a avut copii.
Ordinul prefectului
chiojdean
Buna ziua In urma expunerii in acest forum a unei vechi probleme a familiei mele cu trecerea din folosinta in proprietate a unui teren si in urma citirii unor ... (vezi toată discuția)