avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Popriri din salariu - cuantum
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Popriri din salariu - cuantum

Avem un salariat caruia i s-a facut o poprire pe salariu in valoare de 1/3, cf unui dosar de executare care prevedea acest cuantum. Ulterior, la acelasi angajat am primit o instiintare de la un birou de executori care prevedea o alta poprire pe salar tot in valoare de 1/3. Suma popririlor = 2/3>1/2 (max popririlor) Atunci cum anume pot proceda:
1. Fac retinerea initiala de 1/3 din salar + cealalta poprire in valoare de 1/2 - 1/3?
2. Impart procentele 1/4 pt fiecare din cele 2 popriri astfel incat impreuna sa ajunga la 1/2, maximul prevazut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 28 Martie 2012
(3) În cazul pluralitatii de creditori ai salariatului va fi respectata urmatoarea ordine:
a) obligatiile de întretinere, conform Codului familiei;
b) contributiile si impozitele datorate catre stat;
c) daunele cauzate proprietatii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi în fiecare luna jumatate din salariul net.
Luati legatura cu cele doua birouri de executare si explicati-le situatie ... potrivit Codului de procedura civila si a Codului Muncii, in acest caz, valoarea totala a popririi nu poate depasi 1/2 din salariul net ...

Astfel, stabiliti cota de 1/2 si apoi o impartiti la doi pentru a fi platita in contul celor doua executari ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salariu lican lican Mi s-a facut proprire pe salariu din cauza intarzierii cu plata, intrebarea mea este : dintr-un salariu de 1.600 de ron cu rata lunara la o alta banca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita liviu.s liviu.s in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, cu referire la un salariat, care in momentul de fata are infiintata 2 popriri asupra salariului net ... (vezi toată discuția)