Am participat in august 2004 la examenul de definitivat 2 saptamani.(o saptamana cursuri, cealalta examane care este mentionata si pe certificatul de grad didactic 20-26 august 2004).Este considerata aceasta perioada activitate in scoala conform statutului personalului didactic?Care este legea si ce articol, litera?
Va multumesc!
Aici este problema.In statul de plata nu apar deloc (nici ca activitate in scoala, nici in concediu de odihna.)Am avut contract pe 1 an de zile (1sept 2003-31 august 2004).Pe 25 feb 2004 am plecat in armata si am fost eliberat pe 12 august 2004.Perioada 12-31 august 2004 scoala o considera ca fiind intrerupere si nu pot beneficia de soprul de stabilitate de 15%.Dar imediat ce am fost eliberat , am mers la centrul de perfectionare pentru obtinerea gradului.Am primit raspunsul ca trebuia sa fac o cerere cand m-am eliberat in care sa specific perioada de activitate sau cea de concediu de odihna.Eu nu am facut asa ceva pt ca nu mi-am dat seama si nici nu mi-a spus nimeni.In cartea de munca apare:
pozitia 13: ,, suspendat contractul de munca in conf cu art. 50 lit. d a codului muncii-incorporat 25.02.2004"
pozitia 14: ,, Incetat stagiul militar - 12.08.2004"
pozitia 15: ,, angajat profesor suplinitor 01.09.2004"
Este activitate, caut art. si revin. Din ce scrieti, secretariatul si directorul sunt responsabili de completarea gresita a cartii de munca.
In ceea ce priveste cererea despre care va tot spune secretara, aceasta este depusa cu un an inainte, exista la dosarul dv. de inscriere la definitivat (altfel ISJ-ul nu va primea dosarul), deci nu mai trebuia nicio alta cerere.
Este o eroare in carnetul de munca .... nu apare incetarea c.i.m. la 31.08.2004 si nici perioada cuprinsa intre incetarea stagiului militar si data incetarii c.i.m. ...
Revenirea din stagiu militar la munca trebuia sa apara in carnetul de munca .... avand in vedere aceste aspecte, acea perioada nu poate fi luata in considerare.
In METODOLOGIA FORMÃRII CONTINUE A PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVóÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR,se regaseste la Cap.2,art.15,urmatoarea precizare,care va poate ajuta:
Art. 15 – (1) Programele si activităţile de perfecţionare prevăzute la art. 12, lit. c)-i) (la lit. g avem mentionat: cursurile de pregătire si examenele pentru obţinerea definitivării în învăţământ sau a gradelor didactice,situatia dvs), pot fi organizate în forme de învăţământ flexibile, adaptate obiectivelor si conţinuturilor formării,precum si posibilităţilor si cerinţelor participanţilor, respectiv:
a) prin cursuri cu frecvenţă, organizate modular, în perioada vacanţelor scolare, în zilele
nelucrătoare sau în zile lucrătoare alocate în mod special activităţilor de perfecţionare;
Rezulta ca programul de perfectionare despre care vorbiti ,desfasurat dupa data de 12 august nu se putea efectua decat daca in acea perioada erati incadrat la scoala respectiva , in timpul vacantei scolare de vara,cadrul didactic aflandu-se in coin acea perioada.
Despre celelalte aspecte pomenite am discutat deja si in comentariul de ieri din topicul deschis cu acelasi subiect.