avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Echivalare credite profesionale transferabile
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Echivalare credite profesionale transferabile

Buna seara
Am o problema cu recunoasterea celor 90 de credite transferabile pe care un cadru didactic trebuie sa le obtina la intervale consecutive de 5 ani de la data luarii definitivatului in invatamant. Am dat definitivatul in anul 2006 iar gradul II in anul 2010. incepand cu 15 sept 2010 am intrat in concediu medical prenatal si incepand cu ianuarie 2011 pana la 1.09.2012 am fost in Concediu Ingrijire Copil. Mi-am echivalat certificatul de grad II in anul 2014 cu cele 90 de credite trasferabile, metodologia spunand in art. 8, „se echivalează cu 90 de credite profesionale transferabile următoarele forme de organizare a formării continue:
a) obținerea, în intervalul respectiv, a gradului didactic II sau a gradului didactic I. Am considerat ca ma incadrez in intervalual corespunzator atunci cand am facut echivalarea(2006 - 2011 primul interval si 2012-2016 cel de-al doilea interval) si cu toate acestea o scoala imi spune ca nu poate lua in considerare aceste credite deoarece perioada lor de valabilitate a expirat. (obtinerea a 90 de credite trasferabile in ultimii 5 ani calendaristici este o conditie specifica a scolii, pentru pretransfer) Pe langa cele 90 de credite mai am inca 61 obtinute in anii 2012-2014. Presupun ca daca adaugam doar certificatul de grad ca dovada a celor 90 de credite nu o lua nimeni in considerare, ci era nevoie de echivalare.
Imi puteti spune daca indeplinesc sau nu conditia pusa de ei?

Alte discuții în legătură

La fiecare interval... Radamante Radamante 1. Legea 1/2011 precizeaza ca: \'Art. 245(6) Personalul didactic, precum şi personalul de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul ... (vezi toată discuția)
Nedumerire - echivalare studii (profesor) constructorul constructorul „(5) în vederea echivalării studiilor pentru ocuparea funcţiei didactice de profesor în învăţământul gimnazial, cadrele didactice prevăzute la ... (vezi toată discuția)
Echivalare doctorat cu definitivat Emese Grosz Emese Grosz Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar ... (vezi toată discuția)