O SC are cod TVA valid pt.achizidii din comunitate, dar intrebarea era daca se poate plati cu bani cache sau numai prin cont bancar? Adica poate administratorul iesi cu 10.000 lire din tara sa achite totul sau partial un utilaj acolo? Aici trebuie sa aiba si casa in valuta?
Multumesc!
Parerea mea numai prin cont bancar la astfel de sume. Daca se plateste cash se intra sub incidenta Codului Fiscal (vezi plati numerar mai mari de 5000 RON) precum si sub incidenta Legii spalarii banilor. Categoric nu pentru cash.
Plafonul de 5000 lei se refera strict la LEI. In valuta puteti efectua plati respectand regulamentul valutar. Se pot face plati in valuta cash si se evidentiaza pe registrul de casa in valuta. Consultati regulamentul valutar emis de BNR pentru plafon de plata.
Bun de acord cu dvs. Dar orice tranzactie numerar peste 5000 Euro numerar trebuie raportata la Oficiul pentru spalarea banilor, exceptie facand plata de dividende.
Plati externe
gxxxg
Trebuie sa plec in China dupa marfa iar partenerul meu chinez imi cere sa-i platesc cash 9000 euro pentru plati la diversi furnizori, iar pentru acesti banii ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.