avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este nevoie de autorizatie pentru grilajele de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este nevoie de autorizatie pentru grilajele de la geamuri?

In urma operatiunii de reabilitare termica a blocului in care locuiesc , firma ce se
ocupa de aceasta operatiune mi-a cerut sa-mi demonteze gilajele de la geamuri ,
cu promisiunea de a mi le monta la loc. Mentionez ca locuiesc la parterul unui bloc de 4 etaje. Din motive personale am refuzat sa mi se demonteze grilajele(practic acestea trebuiau taiate si ulterior sudate). Acum sunt amenintat cu amenda de la primaria sector x de catre administrator pentru ca n-as avea certificat de urbanism.
Exista vreo lege sau hotarare de consiliul local ce reglementeaza acest lucru pentru ca eu n-am auzit .iar grilajele sunt montate de 12 ani
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:09, 28 Martie 2012
electrolivius a scris:

Acum sunt amenintat cu amenda de la primaria sector x de catre administrator pentru ca n-as avea certificat de urbanism.

Hotarati-va pana la urma cine ameninta cu amenda - primaria sau administratorul de imobil?
Certificatul de urbanism se solicita autoritatii locale in conditiile in care se intentionaeaz executarea de lucrari care afecteaza structura de rezistenta a imobilului,care urmeaza sa modifice suprafetele apartamnetului
Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari si nu are limita de competenta nici sa ameninte si nici sa dispuna amendarea proprietarilor
Pe de alta parte politia desfasoara demersuri apreciabile la nivelul tuturor proprietarilor din imobile ,pentru ca sa isi asigure siguranta si securitatea proprietatii si a bunurilor si sa asigure caile de acces usi/geamuri cu sisteme de protectie tip grilaje
Solicitati administratorului de imobil sa va comunice temeiul legal in baza caruia sustine ca va aplica amenda pentru grilaje la geam

Eu zic sa-i lasati sa va de-a in judecata. Dvs. ati montat aceste grilaje ca sa va aparati impotriva celor care vroiau sa va aduca flori proaspete in casa, mai ales la vreme de seara... Cum nu va place acest gest, v-ati pus grilaje la geamuri, asta e.
Daca exista vre-o HCL care ar interzice asa ceva, trebuia sa se faca o constatare inca de acum 'nshpe ani, sa va oblige a le demonta, eventual sa va amendeze. Nu au facuta, dvs. puteti proba cu martori vechimea acestor grilaje. Parerea mea este ca lucrarea de termoizolare se poate face si cu grilajele montate pe pozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut cu grilajul de la geam cand se reabiliteaza blocul? bogatasu79 bogatasu79 Buna ziua! Am si eu o nelamurire: Detin o garsoniera confort 3 intr-un bloc de 4 etaje la etajul 2. La geamul acestei garsoniere se afla montat un mic ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica,cu fonduri europene.parter de bloc,interzicerea montarii grilajelor in urma execurii lucrarilor. mickym32 mickym32 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din sectorul 6,la parter.Nu de mult,am fost informati ca vor incepe lucrarile de reabilitare termica.Aceasta lucrare se ... (vezi toată discuția)