avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita SRL de catre banca pentru credit
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita SRL de catre banca pentru credit

Un SRL are un asociat unic si un administrator (fiul este asociatul iar tatal administrator). Activitatea este de transport marfuri. SRL-ul nu are salariati, sofer pe singura masina (autoduba), fiind asociatul unic. SRL-ul are un credit la o banca la care mai are de achitat 8.000 lei, dar pe care in prezent nu il poate plati din lipsa de activitate, neexistand rea credinta in plata ratelor. Daca banca ar vrea sa execute silit societatea ce bunuri ar putea executa ?. Executarea se poate extinde asupra bunurilor administratorului?, avand in vedere ca asociatul nu are bunuri proprii (casa, turism etc), singurul bun fiind autoduba inscrisa pe societate?
Care este legislatia in materie de executare silita ?
Mii de multumiri !!!
mirceajk
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:51, 2 Mai 2012
Executarea silita, in cazul dvs., nu se poate face decat prin valorificarea activelor societatii, respectiv a autovehiculului. Daca exista un garant al creditului se poate indrepta si impotriva acestuia.
Garantul poate fi si administratorul SRL-ului strict in aceasta calitate sau in situatia in care a semnat contractul de credit impreuna cu asociatul unic la solicitarea bancii ?
multumesc,
mirceajk
Probabil ati avalizat dvs sau tatal un bilet la ordin sau ati semnat un contract de garantie personala ( fidejusiune) in acest caz pot fi executate silit bunurile garantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Problema financiara, reesalonarea creditului. destinel destinel Buna ziua tuturor, va solicit sfatul intr-o problema financiara: Sunt asociat 50% cu drept de administrator intr-o societate ce desfasoara activitate de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)