avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu vecinii in izolarea casei construite pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu vecinii in izolarea casei construite pe hotar

Buna seara,

Incerc sa gasesc legea conform careia daca o casa are autorizatia de constructie pe hotar - vecinul este obligat sa ma lase sa izolez peretele dinspre el. Problema este ca am cumparat casa acum o luna si acum m-am apucat de izolatie. Fostul proprietar ne-a spus ca vecinul din dreapta ii este frate -plecat din tara- si ca nu o sa avem probleme cu el, iar cu cel din stanga ne-am inteles. Am inceput lucrarile si ne-am trezit cu soacra fratelui fostului proprietar care ne-a somat sa sistam lucrarile pt ca ii luam din terenul ei (10 cm cat are polistirenul de pus la soclu) pe 13 metri X-(. Unul din muncitori ne-a spus ca exista o lege care ne permite sa ne izolam casa fiind pe hotar avand autorizatie de la vecini pt asta. Puteti sa ma ajutati va rog sa imi dati numarul legii sau un link catre aceasta?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:56, 29 Martie 2012
Potrivit Noului cod civil , art.622, proprietarul este obligat să permită folosirea fondului său pentru efectuarea unor lucrări necesare fondului învecinat.Dar aici, "soacra" susţine că îi luaţi din proprietate, nu că executaţi aceste lucrări.şi în cazul acesta, dacă nu vă înţelegeţi , se ajunge în instanţă , pentru grăniţuire. Deci, sunt 2 treburi diferite-executarea la propria casă a unei izolaţii, chiar dacă este pe hotar, vecinul este obligat să permită acest lucru altfel este abuz de drept sau prin izolaţia efectuată, veţi intra pe terenul vecin(ceeace este puţin probabil, având în vedere grosimea polistirenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea ... tudor_11 tudor_11 de ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea la strada e destul de mica,cam asa fiind majoritatea proprietatilor pe-aici pe strada. ... (vezi toată discuția)
Izolare exterioara perete comun podape podape Buna ziua! Locuiesc la casa, peretele dinspre sud al casei este orientat catre gradina vecinului (este si limita proprietatii mele). la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului ... Alice@ Alice@ Bună ziua, Va rog, un sfat, pot refuza izolarea apartamentului meu cu polistiren, dacă am efectuat deja acest lucru cu o firma avizata în urma cu 11 ani? ... (vezi toată discuția)