avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită licitatie publica
Discuție deschisă în Executare silită

licitatie publica

creditorul are voie sa participe la licitatie publica la primul termen el incepand dosarul de executare fiind singurul creditor ?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 29 Martie 2012
am luat un imprumut de la o persoana fizica pe care l_am garantat cu un teren,nu am platit imprumutul si terenul a fost scos la licitatie,la licitatie a fost prezenta o persoana care a licitat depunand o oferta.creditorul pri mandtar a licitat si el dubland pretul de vanzare pe care persoana care a participat la licitatie la adjudecat.interebarea mea era daca creditorul avea voie sa participe la licitatie
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
goina4444, utilizator
Din cod de proc civila
Poate participa la licitatie orice persoana care este îndeobste cunoscuta ca fiind solvabila, are capacitate deplina de exercitiu, precum si capacitatea sa dobândeasca bunul ce se vinde.
Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin persoane interpuse.
Solvabilitatea, capacitatea si interpunerea sunt lasate la aprecierea sumara si imediata a executorului judecatoresc, care poate refuza facând mentiune despre aceasta în procesul-verbal de licitatie.
Mandatarul va trebui sa prezinte o procura speciala autentica, care se va pastra la dosarul executarii.
Creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vânzare la o valoare mai mica de 75% din pretul de pornire a primei licitatii.


Creditorul poate participa, debitorul nu. E bine si pt dvs ca pretul la care a fost adjudecat terenul a fost mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita radutacostel radutacostel Buna ziua ,Este vorba de un apartament executat silit si executorul imi spune ca ca pot cumpara apartamentul la al doilea termen care este de 19000 de euro la ... (vezi toată discuția)
Participare licitatie rodiela2011 rodiela2011 Cine are dreptul din familia mea sa se inscrie la o licitatie a unui imobil care a fost in proprietatea mea? (vezi toată discuția)
Licitatie imobil ipotecat naroty naroty sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar. suntem la a 2-a licitatie. pretul s-a micsorat cu 25%. intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara ... (vezi toată discuția)