avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită participare licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

participare licitatie

Cine are dreptul din familia mea sa se inscrie la o licitatie a unui imobil care a fost in proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:03, 12 Noiembrie 2015
oricine cat nu e interpus.
debitorul nu are voie sa participe nici persoanl nici prin interpus. Cat un membru al familiei participa pt sine, nu e nimic anormal. Totusi, daca sunt suspiciuni caq e interpus, executorul poate refuza participarea la licitatie. Se poate contesta desigur.

Articolul 843 Participantii la licitatie
(1) Poate participa la licitatie, in calitate de licitator, orice persoana care are capacitate deplina de exercitiu, precum si capacitatea sa dobandeasca bunul ce se vinde.
(2) Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin persoane interpuse.
(3) Solvabilitatea, capacitatea si interpunerea sunt lasate la aprecierea sumara si imediata a executorului judecatoresc, care poate refuza, facand mentiune despre aceasta in procesul-verbal de licitatie.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica goina4444 goina4444 creditorul are voie sa participe la licitatie publica la primul termen el incepand dosarul de executare fiind singurul creditor ? (vezi toată discuția)
Executare silita radutacostel radutacostel Buna ziua ,Este vorba de un apartament executat silit si executorul imi spune ca ca pot cumpara apartamentul la al doilea termen care este de 19000 de euro la ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil ipotecat naroty naroty sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar. suntem la a 2-a licitatie. pretul s-a micsorat cu 25%. intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara ... (vezi toată discuția)