avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu pot beneficia de indemnizatie de somaj daca mi-am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu pot beneficia de indemnizatie de somaj daca mi-am dat demisia?

Salut! In caz ca mi-am dat demisia, din ce am "sapat" pe internet, inteleg ca nu pot primi somaj. Este adevarat? mi se pare absurd, din moment ce mie mi s-au retinut din salariu contributiile sociale. Pentru ce le-am mai platit daca in situatia in care nu am loc de munca nu pot beneficia de "ajutor" din partea statului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:23, 29 Martie 2012
Buna ziua. Este adevarat, daca dumneavoastra v-ati dat demisia, nu mai aveti drepul la somaj. Asta a fost situatia tot timpul. Poate ar fi fost mai util sa cautati informatia inainte de a inainta decizia. Mult succes in continuare.
Chiar daca ati contribuit la fondul de somaj, pentru a beneficia de indemnizatia de somaj , CIM-ul trebuie sa fie desfacut numai din motive care nu tin de persona salariatului, respectiv art 65(1).
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

In situatia in care dvs renuntati de buna-voie si din proprie initiativa la locul dvs de munca, nu puteti beneficia de somaj.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea contractului individual de munca sa nu fie imputabila salariatului.

2. Demisia este imputabila salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj? bujor_siv03 bujor_siv03 lucrez la firma x de 5 ani.in ultimele 3 luni s-au facut disponibilizari 10% din angajati luna de luna ,in momentul de fata cum pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj ionny-ionela ionny-ionela lucrez intr-o unitate comerciala de 3 ani si m-am hotarat sa ma retrag pot benificia de somaj (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani madalinuta23 madalinuta23 buna ziua cum trebuie sa procedam in cazul in care firma vrea sa suspende activitatea si are un salariat suspendat in concediu crestere copil pana la 2 ani?? ... (vezi toată discuția)