avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de somaj?

lucrez la firma x de 5 ani.in ultimele 3 luni s-au facut disponibilizari 10% din angajati luna de luna ,in momentul de fata cum pot beneficia de somaj daca...firma ne obliga pe cei care am ramas ,sa ne facem cerere de lichidare la zi,urmand sa ne angajeze la o alta firma pe perioada determinata de o luna ,iar la expirarea acestui contract sa fim trimisi in somaj .
#-o
Cel mai recent răspuns: bujor_siv03 , utilizator 22:31, 26 Aprilie 2012
Acum depinde cat de sigura este reangajarea pe cealalta firma.Daca faceti cerere de lichidare inseamna ca angjatorul va solicita dvs si celorlalti salariati sa cereti dvs incetarea CIM, fie prin demisie fie prin acordul partilor, In situatia in care daca nu va reangajeaza la cealalta firma, nu puteti beneficia de somaj, pentru ca aceasta indemnizatie se acorda doar in situatia in care incetarea CIM nu este imputabila salariatului.(iar demisia si acordul partilor sunt imputabile)
In schimb daca va incheie CIM acum, pentru ca vi se desfiinteaza posturile, puteti beneficia de somaj.Sau , la expirarea acelei perioade determinate de o luna, daca angajatorul este serios in intentii, iarasi puteti beneficia de indemnizatie.
Ca idee, acesta este singurul articol din C. Mun cu care vi se poate inceta CIM si puteti beneficia de somaj.
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Va multumesc pentru ajutor....problema a fost rezolvata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)
Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Demisia si somajul? AlexandraLeo AlexandraLeo Buna ziua, Am rugamintea sa-mi oferiti consiliere provitor la urmatoarea problema: de mai bine de 2 ani lucrez intr-un domeniu care a devenit si este pe zi ... (vezi toată discuția)