avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie Legalizata Certificat Nastere pt Casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie Legalizata Certificat Nastere pt Casatorie

Buna Ziua,
Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie)
M-ar interesa daca este suficienta copia legalizata dupa certificatul de nastere pt casatorie, deoarece nu imi pot procura duplicat dupa certificatul de nastere !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 10:54, 31 Martie 2012

Pai asta este ideea, sa imi obtin mai intai toate actele. Procura ma gandeam sa o obtin cu Cartea de identitate provizorie, ca am inteles ca tine loc de Buletin din toate punctele de vedere, pentru 30 zile !
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Nu intelg de ce va complicati? Cine va luat actele sa vi le dea inapoi? Le-a luat pe ce considerent? Ori le-ati pierdut? Asta e altceva. Procura o puteti face cu CIP dar pentru a obtine CIP intr-un timp cat mai scurt trebuie sa mergeti la SPCLEPul unde aveti domiciliul in actul de identitate pentru a vi se face verificari rapide. Acolo aveti celelalte poze si va pot ajuta in cateva ore. Dar diplome de studii nu aveti? Ori carnet de conducere sau pasaport, orice act cu poza? Copie legalizata dupa certificatul de nastere nu se admite la casatorie trebuie sa aveti certificatul in original si copie. Puteti sa solicitati certificatul in Bucuresti cu conditia sa aveti un act de identitate valabil adica un Ci ori un CIP din care sa rezulte ca aveti resedinta cel putin in sectorul unde faceti solicitarea. Se face corespondenta cu primaria de la locul dvs. de nastere si in 2-3 saptamani primiti certificatul. Da. pentru viza de flotant trebuie sa mergeti la evidenta persoanelor insotit de proprietarul locuintei ori proprietarul sa faca o declaratie la notar ca va primeste in spatiu si sa va incredinteze actele de spatiu in original. Daca mai aveti intrebari reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Certificate originale, recuperare Elena Lidiana Elena Lidiana ce pot face in situatia in care sotul nu imi da certificatul de casatorie in original si nici mama certificatul de nastere sa imi pot face buletinul. precizez ... (vezi toată discuția)