avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat. As vrea sa divortez de sotul meu, dar nu stiu care sunt pasii ce trebuie urmati. Suntem casatoriti de 2 ani si jumatate, avem un copil de 1 an si 8 luni. As vrea sa stiu care sunt criteriile care conteaza in incredintarea copilului (el are un salariu dublu fata de al meu). De asemenea, cum se va poceda cu partajul? Avem impreuna ceva mobilier, electrocasnice, o masina si un credit ipotecar pe 20 ani la care suntem coplatitori. Este posibil sa mi se incredinteze mie copilul si de asemenea sa raman in apartament (ramanandu-mi tot mie de achitat creditul)?

Va multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: tancu , utilizator 00:34, 26 Noiembrie 2008
de preferat ar fi sa va intelegeti la divort ,partaj si incredintare copil ,daca nu angajati-va un avocat .Cu chichitele astea avocatesti se poate intampla orice .Nu riscati sa vi si se intample cine stie ce din necunoasterea legii /O hotatare judecatoreasca aiurita poate sa va schimbe cursu vietii atat a dv cat si a copilului .
Multumesc mult pentru raspuns!

As vrea sa stiu la ce sa ma astept punand raul inainte, si anume presupunand ca:

1. el nu doreste divortul, si/sau:
2. vrea sa ramana copilul la el, si/sau:
3. vrea sa-i ramana lui apt.

Am vreo sansa de castig?

Si inca ceva: cum se procedeaza la partaj cu apartamentul cumparat prin credit ipotecar, cand datoria nu a fost achitata integral?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in cazul divortului ContSters10241 ContSters10241 buna ziua .sora mea are o problema sotul vrea sa divorteze iar ei locuesc intr-un apartament luat printr-un credit ipotecar,care nu este inca achitat,unde ea ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)