avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati. ce se intampla cu locuinta in cazul divortului

buna ziua .sora mea are o problema sotul vrea sa divorteze iar ei locuesc intr-un apartament luat printr-un credit ipotecar,care nu este inca achitat,unde ea este coplatitor,intrebarea este ce se va intampla cu acest apartament, tinind cont ca nici unul din ei nu pot sa achite in continuare rata deoarece o rata lunara a depasit salariul pe care il cistiga unul din ei, a doua intrebare ,in cazul cand sora mea va pierde acest apartament,copilul de 3 ani pe care il au. va putea fi incredintata mamei daca aceasta va fi obligata sa locuiasca in fosta casa parinteasca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:56, 14 Martie 2011
In caz de divort nu se intampla nimic cu imobilul, dar daca fac partaj, atunci exista mai multe posibilitati. Fie unul dintre ei solicita atribuirea imobilului si va plati o sulta celuilalt ( si in continuare ratele), fie nu solicita nici unul atribuirea si imobilul este scos la licitatie. Pot sa nu faca nici un partaj si sa locuiasca/plateasca in continuare amandoi.
Ideal ar fi sa se inteleaga amiabil dinainte.

Cat despre incredintare, avand in vedere varsta frageda a minorului, instantele in general acorda custodia mamei. Daca aceasta face dovada ca are un spatiu de locuit, chiar si in casa parinteasca, are toate sansele.
De asemenea poate ramane in imobilul comun.
Succes!
copilul va fi incredintat aceluia care convinge instanta ca poate asigura copilului un trai decent, ca e in interesul minorului sa ramana langa el. daca mama e cea care s-a ocupat mai mult de copil , nu vad de ce sa nu obtina incredintarea lui, doar ca se muta in casa parinteasca.
in privinta apartamentului, daca niciunul din soti nu-si permite rata, cu atat mai putin sa-l despagubeasca pe celalalt, nu cred ca e momentul pt un partaj si costurile acestuia. poate ajung la o intelegere in privinta apartamentului.. daca nu-si mai permit ratele ori gasesc pe cineva sa cumpere ap cu cash , ori sa preia ratele cu acordul creditorului. ori locuiesc in alta parte, il inchiriaza si platesc din chirie rata macar pana pretul ce-l pot obtine pe apartament acopera creditul.
in momentul asta daca cei 2 soti nu platesc rata , banca va scoate la licitatie apartamentul si pt diferenta, vor ramane in continuare datori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa nastere,in caz de divort? tumi tumi buna ziua ,as dori,sa stiu daca un copil rezultat din casatorie,la divort,poate dobandi drept de locuinta,de la momentul nasterii lui,in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)