avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa

Buna ziua.
Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care sunt garant deoarece la momentul respectiv nu aveam un loc de munca. Creditul reprezinta doar 20000 euro din 44000 cat a costat apartamentul, diferenta fiind pusa de noi. Ulterior m-am angajat si am mai facut un credit de nevoi personale la care sunt coplatitor. As dori sa stiu daca in cazul unui divort as putea ramane cu apartamentul. Sotul are un venit aproape triplu fata de al meu, insa rata la creditul prima casa reprezinta aproximativ 50% din venitul meu. In schimb rata la creditul de nevoi personale nu mi-o pot permite. Copilul vreau sa ramana la mine. Motivul divortului este violenta domestica, insa nu am cum sa dovedesc si sunt sigura ca el ar nega. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 15:35, 3 Mai 2012
Pentru a ramane cu casa, trebuie sa va permiteti sa-l despagubiti pe sot pt cat a contribuit avans/rate si sa preluati in acte creditul.
Creditul de nevoi personale e si acela o datorie comuna a sotilor, conteaza pe ce s-au cheltuit banii imprumutati.. daca i-ati investit in casa.. nu va permiteti sa pastrati casa
As putea sa-l despagubesc pt avans si rate si sa raman cu rata la creditul prima casa, dar ar mai ramane rata la creditul de nevoi personale care practiv e dubla fata de cea de la creditul prima casa, insa pe o perioada mai mica de doar 10 ani. Banii au fost investiti in apartament.
Nu va permiteti si nu va mai doriti rata la creditul investit in apartamanent, dar doriti apartamentul si logic ca si investitiile, doar nu o sa-i dati omului geamurile sau caloriferele.
Daca tot nu aveti cu ce plati, de ce nu luati in cacul varianta ca apartamentul sa ii revna lui, cu plata unei sulte catre dv constand in jumatate din avansul dat pentru apartament, jumatate din contravaloarea ratelor achitate la apartament si contravaloarea investitiilor. Din suma rezultata va achitati creditul restant, iar cu restul si eventual un credit va luati o noua locuinta.
Consider ca aceasta varianta este mai avanatajoasa pt dv. Luati in calcul si varianta ca sotul are salariul de trei ori mai mare si poate lejer solicta o cota majorata la partaj.
Este si aceasta o varianta, dar nu cred ca ar avea banii necesari. Pe mine ma ajuta parintii. Apartamentul nu poate fi vandut mai devreme de 5 ani ca sa achitam creditele pt ca este luat prin programul prima casa.
@ Florina, care e varianta la care v-ati gandit ? Cum doriti sa partajati ? Cel mai bine pt ambele parti, e sa ajungeti la intelegere cu sotul asupra partajului bunului si creditelor
Daca va doriti casa, va trebui sa achitati si creditul de nevoi personale, exista posibilitatea sa prelungiti perioada de rambursare, vb cu banca, parintii pot deveni coplatitori.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt in divort cristi m cristi m buna, ma numesc cristi m , am 29 ani si sunt din iasi azi am primit o citatie de la tribunal precum ca sotia mea divorteaza de mine, sa cad jos nu alta, e ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil, variante adela_53 adela_53 Buna seara, In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am ... (vezi toată discuția)