Inteleg ca "personalitate juridica" e diferit de "statut de entitate juridica", insa definitia pe care o dai statutului, "statut = totatalitatea legilor ce se aplica", lasa deschisa problema ridicata de autorul topicului.
Origo a scris:
Ma intereseaza daca ca PFA am personalitate juridica. Ma interesez pentru urmatoare problema. Ma ocup de comercializarea de anvelope si ca srl daca intoduc pe piata(import) anvelope noi sau uzate trebuie sa preiau si sa reciclez 80% din greutatea anvelopelor introduse pe piata, as dori sa stiu daca aceasta masura se aplica si pentru PFA conformHG 170/2004. Daca ar fi valabil doar pt. persoane juridice as aduce pe PF si as factura dupa acea pe srl.
Multumesc
Un alt exemplu este obligativitatea achizitionarii Registrului Unic de Control de catre PFA. In legea 252 / 2003, care reglementeaza folosirea acestui registru se precizeaza ca este obligatoriu doar pentru persoanele juridice. Daca PFA nu are personalitate juridica, dar are statut de entitate juridica (si din definitia de mai sus inteleg ca i se aplica legile aplicabile persoanelor juridice), este sau nu obligatoriu achizitionarea RUC pentru PFA?
Scuze, daca par a nu intelege notiuni juridice de baza, dar pentru noi problema trece de teorie. Am auzit de multe PFA amendate de garda financiara pentru ca nu aveau registrul unic de control.