avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lucrari mansardare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lucrari mansardare bloc

Va rog sa-mi spuneti ce pasi ar trebui urmati pentru a obliga o firma de constructii sa-si indeplineasca obligatiile unui act notarial. Actul notarial a fost incheiat intre proprietarii scarii si firma de constructii prin care ne obligam sa punem la dispozitie partile comune pentru construirea de apartamente in schimbul realizarii unor lucrari de reparatii si imbunatatiri pe scara blocului. Dupa finalizarea lucrarilor de construire si vanzare a apartamentelor, firma a plecat si ne-a lasat cu o parte din lucrari neexecutate si cu o gramada de moluz langa bloc. Asociatia de Proprietari de care apartinem, are obligatia de a ne reprezenta in justitie pentru a obliga firma constructoare la achitarea sarcinilor convenite cu noi? Dosarul cu autorizatiile de constructie ale apartametelor sunt la asociatie, iar asociatia a eliberat adeverinte catre firma de constructie ca poate vinde cu credit bancar apartamentele.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: B_Constantin , utilizator 12:04, 8 Mai 2012
In conditiile in care aspectele mentionate privitor la asumarea obligatiei de catre executant ,
suplimentar construirii de apartamente este asumat prin contract ,puteti notifica pe acesta cu obligarea executarii tuturor lucrarilor contractual asumate de parti
In situatia in care contractul nu prevede si clauza executarii de reparatii si imbunatatiri pe scara blocului,urmeaza ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui sa demareze actiune in justitie impotriva executantului
In temeiul art 31 din L nr 230/2007
Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia
El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu terti
Intrucat firma executanta a mansardei n-a rezolvat nici pana acum totate reparatiile cuprinse in "Conventia de Asociere", pot face notificare la orice notariat sau numai la executor judecatoresc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract construire mansarda - dar firma a intrat in insolventa- avans acordat Olivia Bozdog Olivia Bozdog S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
Contract mansardare dantim0606 dantim0606 Am primit o propunere de contract pentru mansardare, poate si altcineva sa se uite peste el si sa-mi spuna daca este in regula? Am omis adrese si datele ... (vezi toată discuția)