avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC2 dupa CCC1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC2 dupa CCC1

Va rog, as avea nevoie de o lamurire! In prezent sunt in CCC pana in data de 05.05.2012. In acea perioada (prima parte a lunii mai) se va naste cel de-al doilea copil al meu. Intrebarea este legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Stiu ca daca voi naste pana pe 05.05, indemnizatia ramane la aceeasi valoare, in functie de optiunea aleasa. Daca nasterea intervine, sa spunem, cu 2-3 zile mai tarziu, va trebui recalculata, respectiv 75% din ultimele 12 venituri nete? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 30 Martie 2012
Da, daca veti naste dupa data terminarii primului CCC indemnizatia se va recalcula ...
Va multumesc pentru raspuns!
buna,
sunt intr-o situatie asemenatoare... intrebarea mea este daca ai anunta firma la care lucrai despre situatia actuala? daca copilul se naste dupa la cateva zile dupa terminare CCC1, beneficizi fara probleme de CCC2, fara sa ai revenire in activitate?
Da, se beneficiaza de CCC, in aceste conditiii .. intrucat , potrivit art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010, in calculul celor 12 luni se ia in considerare si perioada in care ati beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului MariaLL MariaLL Buna ziua! Imi poate da cineva niste raspunsuri? In cazul in care al doilea copil se naste la cateva zile dupa ce primul implineste doi ani, cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)