avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fond de rulment primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fond de rulment primarie

pentru utilizarea fondului de rulment este necesara hotararea consiliului local?
Cel mai recent răspuns: Valentin Iftimiu , Consilier juridic 12:35, 30 Martie 2012
Da; in mod obligatoriu in aceasta hotarare se vor mentiona obiectivele de investitii si sumele propuse a fi cheltuite.
are dreptate Kyandra numai că hotărârea nu va purta numele de utilizare a fondului de rulment ci

HOTÃRÂRE
privind utilizarea excedentului anual rezultat la încheierea exerciţiului financiar pe anul ________ în vederea finanţării cheltuielilor secţiunii de dezvoltare


ART. 58 din legea 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată

Excedentul sau deficitul bugetar
(1) Excedentul anual al bugetului local rezultat la incheierea exercitiului bugetar, pe cele doua sectiuni, dupa efectuarea regularizarilor in limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prevazute la art. 6 lit. a), a celor exceptate la art. 6 lit. b) si a transferurilor din bugetul de stat sau din alte bugete, precum si dupa achitarea platilor restante, se reporteaza in exercitiul financiar urmator si se utilizeaza, in baza hotararilor autoritatilor deliberative, astfel:
a) ca sursa de finantare a cheltuielilor sectiunii de dezvoltare;
b) pentru acoperirea temporara a golurilor de casa provenite din decalajele intre veniturile si cheltuielile sectiunilor de functionare si dezvoltare in anul curent, in limita disponibilului rezultat in urma aplicarii prevederilor lit. a);
c) pentru acoperirea definitiva a eventualelor deficite ale sectiunilor de functionare si dezvoltare, dupa caz, la sfarsitul exercitiului bugetar*)

denumirea de 34. fond de rulment - partea din excedentul anual bugetar definitiv al bugetului local, care se constituie la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale si se utilizeaza potrivit prevederilor prezentei legi (legea 273/2006)

Pct. 34 al art. 2 a fost abrogat de pct. 4 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 63 din 30 iunie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 2 iulie 2010. Aceasta abrogare se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011, conform literei b) a art. X din ORDONANTA DE URGENTA nr. 63 din 30 iunie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 2 iulie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobarea modului de utilizare a rezervei bugetare si a raportului de expertiza contabila cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu in ce lege e prevazuta aprobarea raportului de expertiza contabila de catre consiliul local ,anterior adoptarii hotararii pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment al unei primarii prunul prunul Care sunt categoriile de lucrari ce se pot sustine din fondul de rulment al unei Primarii si cum se utilizeaza el in relatie cu Finantele Publice {Trezoreria) (vezi toată discuția)
Virarile de credite ContSters240394 ContSters240394 Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in problema urmatoare: In cadrul unei rectificari bugetare la o primarie se fac urmatoarele operatiuni - incasare ... (vezi toată discuția)