Buna ziua!Soacra mea are doi" copii "cu handicap grav nu vorbesc si nu pot sa mearga,pana anul trecut era trecuta la primarie ca angajata ( nu lua salar).In urma cu o luna a fost la primarie sa scoata o adeverinta de salariat si iau spus ca nu mai figureaza ca angajata in urma cererii depuse de ea(ea nu a depus nici o cerere)dar sa mai revina.Astazi am fost eu si am intrebat daca vor sa elibereze o adeverinta pentru soacra mea si mi-au raspuns:"pai nu a mai fost ea odata si iam spus ca nu mai este angajata,pai nu iau copiii bani ea de ce sa mai fie angajata".Imi puteti spune ce trebuie sa faca si cui sa se adreseze?Eu stiam ca handicapatii au dreptul la insotitor si acesta platit de catre stat,nu?Va multumesc pentru raspunsuri!:">
Depinde...Daca a fost angajata ca si asistent personal, trebuia sa primeasca salariu lunar, sa fi depus un set de acte si sa fi semnat un contract de munca. Exista si posibilitatea ca persoanele cu handicap grav sa primeasca o indemnizatie, in locul insotitorului (depinde de optiune). Eu as zice sa faceti o cerere scrisa la primarie sa va lamuriti ce si cum.