avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor handicapat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor handicapat

Buna ziua!Soacra mea are doi" copii "cu handicap grav nu vorbesc si nu pot sa mearga,pana anul trecut era trecuta la primarie ca angajata ( nu lua salar).In urma cu o luna a fost la primarie sa scoata o adeverinta de salariat si iau spus ca nu mai figureaza ca angajata in urma cererii depuse de ea(ea nu a depus nici o cerere)dar sa mai revina.Astazi am fost eu si am intrebat daca vor sa elibereze o adeverinta pentru soacra mea si mi-au raspuns:"pai nu a mai fost ea odata si iam spus ca nu mai este angajata,pai nu iau copiii bani ea de ce sa mai fie angajata".Imi puteti spune ce trebuie sa faca si cui sa se adreseze?Eu stiam ca handicapatii au dreptul la insotitor si acesta platit de catre stat,nu?Va multumesc pentru raspunsuri!:">
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:31, 29 Martie 2012
Depinde...Daca a fost angajata ca si asistent personal, trebuia sa primeasca salariu lunar, sa fi depus un set de acte si sa fi semnat un contract de munca. Exista si posibilitatea ca persoanele cu handicap grav sa primeasca o indemnizatie, in locul insotitorului (depinde de optiune). Eu as zice sa faceti o cerere scrisa la primarie sa va lamuriti ce si cum.
Pana anul trecut ii elibera adeverinta de salariat,la primariile din mediul rural nu prea esti bagat in seama
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
fany74, utilizator
Ce indemnizatii primesc copii?
va referiti la cati bani sau...?
in jur de 500lei de la primarie si260 prin posta

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu dizabilitati fany74 fany74 Daca sunt doi handicapati de grad1 grav intr-o familie nu ar trebui sa primeasca amandoi indemnizatie de handicapati si fiecare de un asistent personal?X-( (vezi toată discuția)
Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu Nicusor79 Nicusor79 -copilul are 8 ani -am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ... (vezi toată discuția)
Ajutor batran paralizat ro_red_rosu ro_red_rosu Socrul a ramas cu sechele severe in urma AVC hemoragic, a paralizat pe partea dreapta, nu vorbeste, nu poate inghiti. Are o pensie de 734 ron, in acest caz se ... (vezi toată discuția)