Am o firma SC "X" SRL, iar acum cateva zile am primit o cerere de deschidere a procedurii insolventei, creditor fiind Directa Generala a Finantelor Publice. Creanta este mai veche de 30 de zile (mai exact din 2004 si pana in prezent) si este in valoare de 60.000 lei. Ma sfatuiti sa depun contestatie insa nu stiu pe ce motiv...iar daca nu depun ce se intampla pe parcursul procesului? Eu ca si persoana fizica am de suferit , adika pot fi executat silit??....intrucat ca si persoana juridica nu detin nici un bun.....Va rog sa ma indrumati.
In primul rand, este reala sau nu aceasta creanta? in cazul declansarii procedurii insolventei si intrarii in faliment, daca in patrimoniul firmei nu se gasesc bunuri din a caror valoare sa se acopere creantele, si vi se gaseste vina pentru ajungerea in starea de faliment, vi se va putea angaja raspunderea patrimoniala, si sa suportati din averea personala datoriile firmei.
Atentie, in termen de 10 zile de la primirea cererii de deschidere a procedurii puteti contesta creanta.