avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Candidat independent pe listã de partid
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Candidat independent pe listã de partid

Bună yiua !

O persoană independentă politic, dacă este agreată de un partid, poate participa la alegeri pe lista acelui partid fără să devină membrul lui ?

Vă mulţumesc anticipat pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:01, 30 Martie 2012
Partidele politice pot sustine candidati independenti, se ''poarta'' asta pentru primenirea imaginii.
Insa trebuie ca persoana respectiva sa fie mai mult decat ''agreata'', intocmirea listelor se face cu acordul organizatiilor partidului.

Daca respectiva persoana castiga, faptul ca nu e inscrisa in partidul care a sustinut-o nu cred ii asigura independenta deciziilor - insa asta este o parere personala :)
Multumesc frumos pt. raspuns. Dupa cum am inteles candidatul respectiv poate fi trecut pe lista partidului fara sa fi intrat in partid. Sau gresesc ?

Ati inteles bine: partidele pot sustine candidati din randul membrilor sau candidati independenti. Asta in faza alegerilor inseamna ca il ajuta in campanie si isi indeamna membrii sa il voteze, iar daca este ales il va sustine sa isi puna in practica proiectele propuse comunitatii pe care vrea sa o reprezinte.

V-am prezentat varianta roz a colaborarii dintre un candidat independent si un partid care ii face campania electorala :)
Va multumesc frumos !=D>=D>
Eventual puteti sa-mi scrieti legea care stabileste acest lucru ?

Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Ares-3, moderator

Eventual puteti sa-mi scrieti legea care stabileste acest lucru ?

Nu inteleg exact la ce anume va referiti.

Exista Legea 14/2003 a partidelor politice
[ link extern ]
si daca va intereseaza modul de organizare sau functionare al vreunui partid anume, ii puteti cauta Statutul pe net.

Afirmatia cu independenta relativa a candidatilor nu o pot sustine cu vreun text de lege, e o convingere formata de-a lungul timpului. Poate fi adevarata sau nu, am precizat ca e o parere personala. Nu cred in independenta pe termen lung a niciunui ales :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)
Semnătură susținere mai mulți candidați kovacs_stefan kovacs_stefan Pot să semnez (cu buletin-serie...) pentru susținere pe mai multe liste a unor candidați? Mulțumesc! (vezi toată discuția)