avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca firma are datorii la bugetul de stat o angajata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca firma are datorii la bugetul de stat o angajata poate beneficia de indemnizatie CCC?

va rog frumos,
intrebare generala: in cazul unei firme cu contul poprit de anaf, cu datorii la bug de stat etc. care nu intentioneaza sa plateasca aceste datorii, o angajata care doreste indemnizatie crestere copil il va primi sau nu?

intrebare specifica:
aceasta a lucrat 01.10.2011-10.11.2011, 06.12.2011-prezent
in pauza de 26 zile nu a fost angajata niciunde. in calculul celor 12 luni, aceste 26 de zile sunt luate ca o "luna in minus"?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 29 Martie 2012
1. Datoriile firmei nu au nici o legatura cu CCC, asa veti beneficia de el.

2. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCc deoarece sunt permise si fractiunile de luna asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog o lamurire indemnizatie copil florin_nea83 florin_nea83 Daca contractul de munca a inceput cu data de 10.11.2011 iar sotia trebuie sa nasca undeva la sfarsitul lui Octombrie 2012 , poate beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? FroneaValentina FroneaValentina Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului o persoana care in cele 12 luni anterioare nasterii a avut o intrerupere la contractul de munca de ... (vezi toată discuția)