avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma de paza


Lucrez intr-o firma de paza cu contract individual de munca ,iar in contract e specificat ca trebuie sa lucrez 8ore/40 sapt,fara si nu se specifica ca am voie sa lucrez ore de noapte.
Mentionez ca am un sal neg 670ron in, anumite luni am fost platit cu 500ron pentru o norma de 4 zile asa cum reiese dintr-o adeverinta de la CJPensii,iar in alta luna am luat 600ron pe cate 22zile,facand precizarea ca aceasta adeverinta a fost facuta dupa declaratia si contractul semnat de mine si depus la CJpensii de actre angajator.
mai precizez ca desi nu aveam specificat in ccm sa lucrez ture de noapte eu am lucrat cate 12 ore ,am semnat un pv de predare primire si cu toate acesta nu am primit bani pt ore;le de noapte si nici ;la cJ Pensii nu figureaza ca as fi lucrat ore de noapte.
Intrebare:
Este normal ca sa lucrexz ore de noapte si sa nu fiu platit ,iar cand am fost platiit nu am semnat nici un stat de plata si nici nu am primit salariu timp de 4 luni,motivandu-se ca atunci cand primeste banii atunci ni va da,desi firma la care efectuam paza a facut platile catre firma noastra
In cazul ca sa incalcat legea caror foruri trebuie sa ma adresez sui ce acte trebuie sa depun pentru a dovedi acesata problema si de a-mi recupera banii pe cele 4 luni restante
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 29 Martie 2012
Nu aveti cum sa fiti incadrat cu un salariul in valoare de 670 lei, intrucat de la 01.01.2012 salariul minim brut pe economie este de 700 lei ...

Pentru neplata salariului puteti sesiza ITM-ul si /sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
va rog frumos sa-mi spuneti care este legea care prevede schimbarea salariului
va multumesc!
HG nr.1225/2011:
Art. 1
Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.
.....

Art. 3
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
......
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim colega3 colega3 in contractul de munca am trecut 670 lei salar brut. este corect? cat e salarul minim pe ec?(mediu privat) (vezi toată discuția)
Salariu lauratunaru lauratunaru venitul minim brut pe tara garantat in plata (vezi toată discuția)
Salariu minim brut ilinca13 ilinca13 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,salariul minim brut tot 700 lei este? multumesc (vezi toată discuția)