avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS

Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii care sunt categoriile de persoane ce trebuie sa plateasca contributia pentru sanatate? Doar
persoanele fizice autorizate si persoanele care obtin venituri din profesii liberare? Daca am venituri din diverse contracte, pe langa cele de la angajator trebuie sa platesc si pentru aceastea contributia la sanatate?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:20, 29 Martie 2012
In cuprinsul art. 296 indice 3 Cod fiscal gasiti toate categoriile de persoane care trebuie sa plateasca contributii de asigurari sociale.
Contributia lunara a persoanei asigurate se aplica asupra veniturilor din: salarii, activitati desfasurate de persoane care exercita profesi liberale sau autorizate, agricultura si silvicultura, indemnizatii si alocatii de sprijin, cedarea folosintei bunurilor, dividente si dobanzi, alte venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu se realizeaza alte venituri din salarii.
Daca realizati venituri din salarii, nu veti mai plati asigurarea de sanatate pentru veniturile realizate din alte surse.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe vanzare certificat de proprietate axela axela Am vandut certificatul de proprietate , deci am obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor? (vezi toată discuția)
Contributii de platit la casa de sanatate mirela.calancea mirela.calancea Salut toti cititorii subiectului scris de mine si va rog sa ma ajutati sa inteleg corect procedeul de calcul si plata a contributie de sanatate in cazul in ... (vezi toată discuția)
Impozit cas oanafusaru oanafusaru Buna ziua am si eu nevoie de o informatie,daca in anul 2006 am terminat facultatea si icepand cu anul 2007 m-am constituit in PFA inregistrandu-ma atat la ... (vezi toată discuția)