avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie monoparentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie monoparentala

este considerat sau nu un copil ca "provine din familie monoparentala", daca acel copil:
- a locuit / locuieste permanent doar cu mama, tatal locuieste in strainatate
- a rezultat in urma unei relatii de concubinaj (mama si tata nu au fost casatoriti)
- tatal a recunoscut copilul (pe certif nastere ii poarta numele de familie)
- exista sentinta def/irev privind stabilirea pensiei alimentare datorate de tata
- nu exista sentinta privind incredintarea minorului

... "copil care provine din familie monoparentala" este unul din criteriile de departajare la inscrierea la scoala, iar parerile sunt impartite, diferite de la o scoala la alta


merci
gaby
Cel mai recent răspuns: gaby76 , utilizator 23:29, 29 Martie 2012
Bineinteles ca e un copil provenit dintr-o familie monoparentala.
Legiuitorul defineste familia monparentala prin persoana singura si copiii aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta. “Prin persoana singura se intelege persoana aflata in una din urmatoarele situatii: este necasatorita; este vaduva; este divortata; al carei sot/sotie este declarat/a disparut/a prin hotarare judecatoreasca; al carei sot/sotie este arestat/a preventiv pe o perioada mai mare de 30 zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la intretinerea copiilor; nu a implinit varsta de 18 ani si se afla in una din situatiile descrise mai sus; a fost numita tutore sau i s-au incredintat ori dat in plasament unul sau mai multi copii, cu exceptia asistentului maternal profesionist”
Familia monoparentala poate asadar sa rezulte din diferite situatii, cum ar fi: nasterea unui copil in urma unei experiente sexuale care nu se concretizeaza intr-o casatorie, divort, decesul unuia dintre parteneri, adoptia unui copil de catre o persoana singura.
Spuneti-le sa citeasca Legea 277 / 2010 si sa nu mai interpreteze dupa ureche.

Au inventat unii o expresie, iar altii fac criterii de departajare la inscriere. La o gradinita am gasit in fisa de inscriere "etnia" copilului si a parintilor.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
leuca_luminita, utilizator
merci luminita

gaby

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma incadrez ca si familie monoparentala? - copilul locuieste ... Crina86 Crina86 Ma incadrez ca si familie monoparentala? - copilul locuieste permanent doar cu mama, tatal locuieste in alt oras - a rezultat in urma unei relatii ... (vezi toată discuția)
Buna seara am un băiețel dintr-o relație anterioară ce nu ... Kabrjxolslpw Kabrjxolslpw Buna seara am un băiețel dintr-o relație anterioară ce nu a fost recunoscut de către tata are liniuta pe certificat la acest moment eu sunt căsătorită ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)