avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca

Buna ziua!

Lucrez la o firma ca inginer,acum 1an si jumatate cand m-am angajat la ei am semnat contractul de munca si un act aditional daca plec in 4ani de zile trebuie sa le dau 12000ron,pentru ca ma trimit la cursuri de initiere si formare centrale termice. Din cate am vazut eu actele aditionale se incheie pe o durata intre 6luni si 2 ani de zile.Eu as vrea sa plec de la aceasta firma cat mai repede posibil.Cum ma sfatuiti sa procedez?Se poate sa ma dea in judecata si sa obtina cei 12000ron de la mine?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: viezure , utilizator 21:46, 10 Mai 2012
Daca ati beneficiat de cursuri de formare profesionala, atunci se poate determina obligarea dvs la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea dvs profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
Si daca cursurile au fost gratuite?in ziua cand era vreun curs am fost si la munca,jumatate de zi la curs jumatate de zi la munca.

Daca puteti dovedi ca acele cursuri au fost gratuite si angajatorul nu a suportat niciun ban, in acest sens veti putea avea castig de cauza in fata angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK.Multumesc mult!
Daca doresc sa imi dau demisia si nu vreau sa stau in preaviz ce se poate intampla?in contract scrie ca trebuie sa stau in preaviz 15zile calendaristice.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)
Act aditional, preaviz 60 de zile cbrescan cbrescan daca am doua acte aditionale (fidelitate 3 ani si preaviz 60 de zile), am un an si jumatate lucrat deja (rezultate foarte bune, referinte, etc), pot pleca cu ... (vezi toată discuția)
Demisia formulata corect Razvan1692 Razvan1692 Buna ziua, Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este \"doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)