avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare sume FNUASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare sume FNUASS

buna ziua,
in septembrie 2011 am depus la casa de sanatate timis o cerere pt recuperarea unor sume din fnuass (concedii medicale platite angajatilor).
stie cineva aprox in cat timp se fac acuma platile, de la depunerea dosarului?
exista undeva in lege un termen limita de plata pe care trebuie sa-l respecte casa de sanatate?
se poate face ceva, care sa-i oblibe sa plateasca?
eu, ca angajator, am termene fixe, stricte, pe care trebuie sa le respect pt plata tva si toate contributiile. personal, in peste 10 ani de activitate le-am respectat. nu am avut nici macar o zi intarziere.
am platit si medicalele angajatilor, tot la termen.
nu mi se pare normal / corect / moral ca statul sa nu-mi inapoieze banii intrun anumit termen. daca de ex nu mai am bani de salarii, sau de tva, pt ca am de primit sume de la terti, printre care si casa de sanatate?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 10:49, 6 Decembrie 2012
cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Daca va incadrati in termenele acestei OUG solicitatati plata sau actionati in instanta.
am aruncat o privire peste ce mi-ai recomandat. poate am fost putin superficial (textul e destul de lung), am gasit ca pot solicita sumele cuvenite in termen de 90 de zile, dar nu am gasit niciunde in cat timp sunt obligati sa-mi si plateasca. poate mi-a scapat, voi mai reveni asupra textului. multumesc.
Puteti cere plata doar daca se depaseste plafonul de 0.85% datorat de societate.
In cazul in care nu se depaseste, se procedeaza prin calcularea in lunile urmatoare, a sumei datorate FNUASS prin diferenta intre suma datorata si sumele achitate angajatilor.
@danacj, multumesc, dar intrebarea era daca este undeva stipulat un termen de plata.
dvs divagati, intrebarea mea era la obiect. sunt indreptatit sa solicit plata, am depus dosar, intocmit corect, sper. dar vad ca numeni nu stie daca sunt obligati sa plateasca intrun anumit termen sau sunt doar obligati sa plateasca, fie si in 10 ani... casa de sanatate nu are nici macar bunul simt sa te anunte daca dosarul este incomplet. te uita la plata si cand mergi la ei iti spun ca dosarul nu a fost bun.
ART.77(5)din Norme60/32/2006:

(5) Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. În termen de 30 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii.

Deci,termenul legal,in cf. cu actul normativ invocat,in care se face fie plata fie comunicarea de respingere a platii este de 30 de zile de la depunerea cererii.

Alte discuții în legătură

Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume cm, de la fnuass cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am o salariata care pe toata durata sarcinii, a stat in concediu medical, acordat fie de medicul de familie, fie de ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume pe concedii medicale rusualexandra rusualexandra Am de recuperat sume pentru concedii medicale de la FNUASS din 2012. In luna decembrie 2013 nu am concedii medicale de recuperat de la FNUASS . Intrebare : in ... (vezi toată discuția)