avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare sume pe concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare sume pe concedii medicale

Am de recuperat sume pentru concedii medicale de la FNUASS din 2012. In luna decembrie 2013 nu am concedii medicale de recuperat de la FNUASS . Intrebare : in decembrie platesc 0.85% pentru concedii? In luna ianuarie 2014 am iar concedii de recuperat de la FNUASS. Eu cred ca in decembrie trebuie sa 0.85% . Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 15:42, 29 Ianuarie 2014
Da, din pacate nu se compenseaza
Cand ai de plata, platesti
Cand ai de recuperat.... ti s elungesc ochii dupa bani...Ori ii dai in judecata si ti vin banii ori stai si astepti... si astepti...
Indemnizatiile pentru concedii medicale se recupereaza la urmatoarea data de raportare numai in limita sumei de plata catre FNUASS (cei 0.85%).
Pentru diferenta care nu se poate recupera astfel, se depune la Casa de sanatate un dosar de rambursare. Rambursarea dureaza intr-adevar si trebuie mers la ei cam odata pe luna. Daca nu se rezolva, puteti trimite o adresa catre Casa nationala de sanatate (cu copie de pe cererea de rambursare depusa la Casa de sanatate), care va trimite un raspuns in termen de 30 de zile (intre timp ancheteaza de ce nu vi s-au virat banii).
Sumele nerambursate in termen de 3 ani se prescriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere restituire concedii medicale nedepusa la termen andreeaoradea andreeaoradea Buna seara. colega mea nu a stiut de modificarea legii si nu a depus in termenul legal de 90 zile cererea catre casa de sanatate pentru restituirea CM platite ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani concedii medicale maziluandreea79 maziluandreea79 Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.Sunt insarcinata in ultima luna, iar angajatorul intarzie s-mi aduca banii.Si in afara de asta, imi ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 102 cristina 4 cristina 4 Buna ziua am completat in declaratie 102 toate obligatiile la stat, pentru contul contrb boala 0.85% am de recuperat boala de la FNUASS cum este corect ... (vezi toată discuția)