avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent !!Probleme cu angajatorul. Concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent !!Probleme cu angajatorul. Concediu de odihna versus concediu medical

Buna ziua, cu tot respectul, in acest an calendaristic am avut concediu medical 45 de zile, fractionat, pana la 31 decembrie 2008 as mai avea dreptul la 4 zile din concediul legal de odihna, dar am fost anuntata din partea firmei ca nu mai am acest drept, pentru faptul ca am avut prea multe zile de concediu medical. Este corect ? Ma puteti ajuta ? va multumesc frumos:)
Cel mai recent răspuns: madalina85 , utilizator 22:20, 28 Noiembrie 2008
nu este corect si nu are nici o legatura concediul medical cu cel de odihna. Potrivit codului muncii este nula clauza in care salariatul ar renunta la CO Acesta trebuie sa fie efectuat in fiecare an, singura exceptie fiind cea prevazuta la alin 4 al art.141, codul muncii, care prevede ca zilele neefectuate de concediu al anului in curs se compenseaza in bani, in cazul in care inceteaza contractul de munca al salariatului.
Asadar, formulati cerere in scris pentru acordarea celor patru zile ramse din concediul de odihna neefectuat, sa vedeti ce vi se raspunde ( in scris de asta data). E bine daca vorbiti si cu juristul societatii.
Nu este corect intrucit dreptul la concediu de odihna nu poate face obiectul nici unei limitari sau renuntari prin acordul partilor sau prin vointa angajatorului, numai ca acesta se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat asa ca verificvati acest aspect.
din pacate firma nu are jurist...!!!
Asa cum s-a spus, concediului de odihna nu i se poate aduce atingere.
Si chiar numarul de zile de concediu medical pe care l-ati avut, nu este mai mare decat permis.

E neplacut, intr-adevar, pentru angajator sa ofere atat de multe zile nelucrate intr-un an insa nu prea are incotro. Legea muncii favorizeaza mult angajatul.

V-as sfatui sa vorbiti din nou cu conducerea si sa le explicati ca stiti sigur ca aveti acest drept, de care vreti sa beneficiati.

Zilele de concediu de odihna sunt afectate de CFP-uri ;) ..... pe perioada concediului medical c.i.m. este suspendat , iar CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Co vs cm ContSters254019 ContSters254019 buna ziua din cele 21 zile (lucratoare) de concediu, am efectuat 10 zile de concediu, restul urmand sa-l iau de sarbatori , dar venind din concediu dupa ... (vezi toată discuția)