Angajatorul refuza reintegrarea conform hot judecatoresti definitive si irevocabile ,chear si somat de executor ,am depus plingere penala si dupa un an imi trimite o rezolutie cu NUP pe motiv ca am depasit doua luni de la depistarea infractorului .In codul muncii nu face nici un fel de referire la asa ceva ,cu toate acestea eu am depus prima plingrere la o saptamina dupa pronuntare la sectia de politie ,iar pe a doua dupa ce am primit comunicarea hot la parchet ,iar rezultatul a fost cel de mai sus .Procurorii cunosc prvederele codului muncii ?sau pot sa introduc eu actiune direct in instanta pe codul muncii ?Va multumesc .
Codul muncii nu reglementeaza niciun anumit termen in care se face plangerea penala in cazul in care angajatorul a refuzat punerea in executarea a unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă .
In cazul plangerii penale , termenul este de doua luni de la data cand ati cunoscut cine este faptuitorul ....
Multumesc mult ,deci cu alte cuvinte nu mai pot face nimic pe penal pentru ca a trecut 20 zile de la comunicare .Dar codul muncii pentru ce mai prevede astfel de sanctiunii daca nu dau explicativ si termenele cind se pot depune plingerile in astfel de situatii ,consider ca este o pacaleala in textele din codul muncii ,atit timp cit nu coreleaza cu codul civil .Eu nu inteleg ce legatura are cu depistarea infractorului cind eu m-am judecat cu societatea al care-i reprzentant era respectivul devenit ulterior infractor.
Codul mUncii nu reglementeaza decat aspecte legate de relatiile de munca ... Cadrul general al sesizarii organelor de cercetare penala este reglementat de Codul de procedura penala.
Termenul de depunere a unei plangeri penala este de doua luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Asadar, in cazul in care ati facut scris o solicitare catre angajator de punere in executare hotararea judecatoreasca privind reintegrarea in functie, termenul de depunere al plangerii penale se calculeaza de la data refuzului acestuia de a pune in executare hot.jud.
Si in cazul meu ,angajatorul refuza reintegrarea,si plata drepturilor banesti castigate in instanta .De asemenea imi pune in vedere sa ma prezint la locul de munca numai dupa ce voi returna indemnizatia de somaj si salariul compensatoriu.
Am primit in scris refuzul acestuia in urma cu 2 zile si stiu ca pot depune plangere penala,dar
nu ma ajuta cu ceva acest demers ?