avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consilier local - am schimbat domiciliul, pierd si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consilier local - am schimbat domiciliul, pierd si dreptul de consilier local din consiliul local al fostei resedinte?

Din februarie 2012 am schimbat domiciliul in acte (C.I.) in alta localitate .Pierd si dreptul de consilier local din consiliul local al fostei resedinte??
Risc sa returnez indemnizatie pe cele 2 luni ,ce risc in general?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:08, 31 Martie 2012
In momentul in care va schimbati domiciliul nu mai puteti avea calitatea de consilier local.ESTE SPECIFCAT IN LEGEA 215 /2001 administratia publica locala,ca mandatul de consilier inceteaza de drept in urmatoarele cazuri art. 60 lit c :schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala;
Legea arată clar-pierderea mandatului înainte de termen , se face prin schimbarea domiciliului în altă unitate administrativ teritorială, ceeace nu este = cu altă localitate, care poate fi în aceeaşi UAT.
A se vedea şi L.393-2004, dar depinde şi de votul consilierilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Retragerea sprijinului politic Gabriel78 Gabriel78 Fac parte din partidul PXX si sunt consilier local. La urmatoarea sedinta de consiliu apare pe ordinea de zi un proiect prin care Consiliul Local este informat ... (vezi toată discuția)
Demitere consilier Lenush_71 Lenush_71 cum se poate demite un consilier? care este cadrul legal , si cat timp ar dura? (vezi toată discuția)