avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Doresc sa va pun o intrebare referitor la TITLU DE PROPRIETATE PAMANT.Mama mea impreuna cu fratele ei au mostenit o casa si pamant extra. si intravilan pentru care au primit titlu de proprietate comun.S-au impartit de comun acord ,fara sa sparga titlul.Acum fratele ei vrea sa vanda pamantul pe care il detine el si vrea ca mama mea sa mearga si sa ii dea semnatura la notar.Fiind batrana ii este frica sa semneze ca sa nu ramana fara partea ei.Intrebarea este daca se poate vinde pamantul lui si sa fie anulat de pe titlu in prezenta notarului daca mama semneaza ca este deacord si sa nu mai poata ridica pretentii pe viitor , fara a sparge TITLU DE PROPRIETATE care acum este comun.

Cu respect va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: tatianachiric , utilizator 18:34, 12 Aprilie 2012
putneti o problema ca si cu dropul de sare....nimeni pe un site, nu va poate asigura ce va fi pusa mama sa semneze la notar...singura solutie este sa contactati un avocat care sa o insoteasca la notar si sa vada ce este pusa sa semneze si in ce conditii.
Mama dvs, daca doreste sa-si pastreze partea sa, trebuie sa ceara mai intai iesirea din indiviziune si apoi fratele sau poate sa vanda linistit.
Asa cum Noul Cod Civil prevede ,, Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel,,.
eu am inteles ca vor amandoi sa vanda...nu se poate sa vanda doar partea lui fara partaj!
Spre a fi clar, cred ca prima operatiune ar trebui sa fie intabularea in cartea funciara a titlului, a doua ,partajul imobilului pe cale amiabila ( daca este posibil), intabularea in carti funciare separate a loturilor partilor si apoi fiecare face ce doreste cu dreptul sau de proprietate exclusiv, individual.
Fratele mamei mele vrea sa vanda loturile lui de pamant de pe titlu comun.Am vrut sa stiu daca se poate asa ceva si cum se procedeaza,fara a sparge titlu .

Alte discuții în legătură

Parcelare Popica74zek Popica74zek Bună.Mama are un titlu de proprietate comun cu cumnata ei. Pământurile din titlul respectiv provin din partea socrii lor pentru că și tata și fratele ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - vanzare parcele fara acordul celuilalt coproprietar bejatmarian bejatmarian Buna ziua..Mama a primit mostenire de la parinti ei cateva bucati de pamant ,este trecuta pe titlul de propietata alaturi de fratele ei.dar fratele ei a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua va prezint urmatorul aspect mama mea a decedat in 1992,suntem trei frati(unul decedat), mama a are mai multi frati, unul dintre ei a facut cerere ... (vezi toată discuția)