avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate - vanzare parcele fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate - vanzare parcele fara acordul celuilalt coproprietar

Buna ziua..Mama a primit mostenire de la parinti ei cateva bucati de pamant ,este trecuta pe titlul de propietata alaturi de fratele ei.dar fratele ei a vandut din bucatile de pamant fara acordul ei.E legal ce a facut si ce ar putea face?
Buna ziua,
Mama poate sa solicite iesirea din indiviziune si formarea de loturi in care terenul ramas sa i se atribuie in masura dreptului legal.
Dupa aceia, fiecare face ce doreste cu bunul sau.
DA , FRATELE A VANDUT parcelele lui de teren , fiecare a mostenit cate o suprafata de teren sau mai multe parcele de teren , astfel ca fiecare este indreptatit sa dispuna cum vrea de pamanatul sau.
faptul ca sunt trecuti impreuna pe tilul de proprietate nu inseamna ca sunt copropietari ,
pe verso titlului de proprietate este trecut in tabel fiecare ce suprafata detine .
Nu se stie care sunt parcele lui si care sunt a lu mama.Pe titlul de propietate scrie doar locul si suprafata nu ca o anumita parcela apartine lui
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
bejatmarian, utilizator
ella1goran a scris:

pe verso titlului de proprietate este trecut in tabel fiecare ce suprafata detine .

D-na Ella1, va rog sa-mi trimiteti si mie in mesaj , scanat un astfel de titlu, ca eu recunosc ca nici macar nu am auzit de asa ceva, dara-mi-te sa mai si vad!!!!!! Si, sincer am vazut cateva titluri la viata mea....#-o

Si revenind si la prima parte a raspunsului dvs,sunt de acord cu dvs, DA, fratele este indreptatit sa dispuna cum vrea de pamantul sau dar........... asta dupa iesirea din indiviziune !!!!! Pina la iesirea din indiviziune unde va scrie negru pe alb care este pamantul sau nu poate sa vanda fara sora sa, mama dlui Bejatmarian.
Poate acesta "a vandut " cu chitanta de mana sau pe vorbe asa cum inca se mai practica din pacate.
Daca asa este, acel lot de pamant la iesirea din indiviziune va fi trecut in proprietatea fratelui mamei si apoi , acesta va face actele notariale sau prin instanta cu cumparatorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate emis cu "indiviziune" Anna63 Anna63 Ati putea sa ma lamuriti care este procedura legala prin care se poate completa cu numarul de tarla , parcela si vecinatati o suprafata de teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol in diviziune tayz74 tayz74 Mama mea impreuna cu alti 3 frati detin 5 ha de teren agricol in comuna Amara. Terenul agricol a fost dobandit cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii ... (vezi toată discuția)