avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna ziua
va prezint urmatorul aspect
mama mea a decedat in 1992,suntem trei frati(unul decedat),
mama a are mai multi frati, unul dintre ei a facut cerere de retrocedare a pamantului de la bunici (si ei decedati inainte de 1989)
ceea ce stiu e ca fiecare frate tine fara acte cota parte cuvenita de la parinti-dar fara a se fi facut partajul
si eu,am cota mamei,dupa cum am spus unul dintre frati este decedat iar celalat este plecat in italia din 2005 si nu mai stiu nimic de el,fara a avea documente pe partea de pamant cuvenita
care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii parcurg pentru ca suprafata de pamant(agricola),sa imi fie atribuita cu acte?
este suficient o iesire din indiviziune la notar?
cam cat ar fi taxele pentru o suprafata de 0.5 ha? trebuie facuta intabularea inaintea iesirii din indiviziune?
ar fi mai bine prin instanta?
care ar fi cheltuielile de judecata?
=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:33, 20 August 2012
De pe urma bunicilor trebuie sa faceti succesiune. Daca fratii au facut cerere de retrocedare verificati ce este inscris in titlu de proprietate. Pentru actele care erau pe numele mamei trebuie sa factei succesiune la care trebuie sa participati toti fratii, cel decedat prin copiii lui, daca are. In cazul in care nu stiti nimic de fratele din Italia, notarul la care depuneti actele pentru dezbaterea succesiunii va va da un termen. Trebuie sa dati in publicitate ca se va dezbate succesiunea in data, ora , la notarul X. Daca nu se prezinta se prezuma ca nu doreste sa isi insuseasca mostenirea. Veti deveni mostenitorul mamei dvs. apoi veti putea face cadastru si inscrierea in cartea funciara. Puteti face cu fratii mamei o iesire din indiviziune chiar inainte de a dezbate dvs. succesiunea. Sunt mai multe variante de adoptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)