avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta

Buna ziua
In 15 octombrie 2011 ar fi trebuit sa trec de la pensia anticipata partiala la pensia integrala pentru limita de varsta, trecerea urmand a fi facuta conf legii pensiilor in vigoare in mod automat.
Nici vorba de asa ceva! In ianuarie 2012, la sugestia functionarei de la ghiseul casei de pensii sector 3 , am depus o cerere sperand ca totusi se va rezolva intr-un termen rezonabil. Da` de unde! Nici pana acum, aproape 1 aprilie, nu s-a intamplat nimic, ba chiar ducandu-ma din nou la Casa Pensii, am aflat ca nici macar nu a intrat in lucru dosarul meu!!
Intrebari:
-Cu ocazia diverselor idei de "economii" ce se doresc a fi facute la buget, a aparut vreo HG sau ordin intern prin care se amana recalcularea pensiilor in situatia mea pana dincolo de 2014?
-In momentul aparitiei noii decizii de pensie,cand va fi ea, se vor calcula retroactiv sumele ce mi se datoreaza incepand cu 15 octombrie 2011? Poate ca intervine si o prescriptie daca decizia apare dupa 15 oct.2014!:P
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:49, 31 Martie 2012
In decizie se va pervedea ca plata(noului cuantum al pensiei) se face incepand cu data in care ati indeplinit conditiile pentru limita de varsta.Aveti de primit diferente retroactiv de la data implinirii conditiilor pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la momentul pensionarii de invaliditate , am avut ... dorelr dorelr Buna ziua, La momentul pensionarii de invaliditate , am avut stagiul de cotizare de peste 42 ani . In decizia de pensie de invaliditate este stipulat: ... (vezi toată discuția)
Aplicarea deciziei comunicate de pensionare la limita de varsta Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In 2012 am iesit la pensie anticipata partial (penalizata).La implinirea varstei legale, in iulie 2013 am facut cerere (desi nu era necesar conf. legii ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare pensie kostoconstruct kostoconstruct Buna ziua, Decizie de recalculare pensie emisa in Oct.2006, sosita prin posta Oct.2016. Plata retroactiva pentru ce perioada de timp? Multumesc (vezi toată discuția)